Lietuvoje jau galima užsisakyti „Volkswagen Arteon“

  • Teksto dydis:

Šiandien Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ pradeda naujausio avangardinio verslo klasės „Gran Turismo“ automobilio „Arteon“, išankstinius pardavimus Lietuvoje. Pirmieji pristatymai klientams numatyti 2017 metų birželio pradžioje.

Galima užsisakyti abu išleidžiamus į rinką automobilio modelius – „Arteon“ ir „Arteon R-Line“ su TSI benzininiais varikliais, išvystančiais iki 176 kW / 240 AG galią, ir TDI Bi-Turbo dyzeliniais varikliais, išvystančiais iki 206 kW / 280 AG galią. Abi aukščiausios klasės versijos bazinėje įrangoje yra su dvigubos sankabos pavarų dėže (DSG) ir visų ratų pavara 4Motion.

Automobilio modelis „Arteon“ perteikia „Volkswagen“ aukščiausios klasės automobilio viziją – jis suvienija klasikinio sportinio automobilio dizaino elementus su aptakiai iki galinio bamperio besileidžiančio stogo elegancija. Šis automobilis žavi klientus savo dizaino, sportiško patrauklumo, puikaus lankstumo ir didelės erdvės deriniu – iki 2841 mm padidinta ratų baze ir nuo 563 iki 1557 litrų erdve bagažui. Kalbant apie techninę dalį, naujasis „Volkswagen“ nepalieka abejingų savo priekinių ratų arba visų ratų pavara ir skaitmeniniais ekranais bei valdymo elementais. Kitos sistemos apima aktyvų informacinį ekraną, projekcinį ekraną bei informacijos ir pramogų sistemą „Discover Pro“ su 9,2 colio stikliniu ekranu ir valdymu gestais.

Avangardinėje „Arteon“ automobilio koncepcijoje puikiai dera pažangios asistavimo vairuotojui ir komforto sistemos. Naujausios kartos automatinis atstumo reguliavimas yra (ACC) pritaikytas atsižvelgti į tokius duomenis, kaip greičio apribojimai ir informacija apie maršrutą bei automatiškai pritaikyti važiavimo greitį. Naudodama GPS navigacijos sistemos ir maršruto duomenis, naujoji dinaminių važiavimo posūkiuose šviesų sistema su išankstiniu tolimųjų šviesų valdymu numato artėjantį kelio posūkį ir apšviečia jį dar prieš vairuotojui pasukant. Antrosios kartos Emergency Assist sistema suteikia dar daugiau saugumo: jei vairuotojas tampa neveiksnus dėl sveikatos sutrikimų, sistema savo veikimo ribose ne tik sumažina automobilio greitį, bet dabar jau ir nukreipia jį į avarinio sustojimo juostą bei netrukdo iš paskos važiuojančiam transportui.

Be aukštos kokybės bazinės versijos, „Gran Turismo“ automobilis bus siūlomas su išskirtine „R-Line“ įranga. Pasirinktinė įranga apima, pavyzdžiui, panoraminį stumdomą ir pakeliamą stoglangį, automatinį trijų zonų oro kondicionierių (Air Care Climatronic su oro kokybės sensoriumi ir antialerginiu filtru), priekines sėdynes su masažo funkcija, šildomą vairą ir dvispalvę interjero apdailą iš Nappa odos.

Mažiausia „Arteon“ automobilio kaina Lietuvoje yra 32 000 EUR. Šį įžanginį modelį bus galima įsigyti 2017 metų rudenį. Derinio su „R-Line“ ir didžiausios 206 kW / 280 AG (TSI) ir 176 kW / 240 AG (TDI) galios varikliais kaina yra atitinkamai nuo 45 587 EUR ir 46 396 EUR. „Volkswagen“ modelių spektre „Arteon“ užima savo garbingą vietą virš „Passat“. Naujasis „Volkswagen“ modelis gaminamas Emdeno mieste Vokietijoje esančioje gamykloje. Numatoma, kad Baltijos šalis automobilis pasieks jau 2017 metų vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių