Kompensacijos už į duobę prakirstą padangą: ką reikia žinoti vairuotojams?

  • Teksto dydis:

Dešimtys mašinų sostinėje susigadino ratus su padangomis į duobes.

Ratus vairuotojai prasikirto Galvės gatvėje, Eišiskių plente ir kitose vietose.

Kada galima tikėtis kompensacijos už sugadintą ratą – atsako draudikai.

Jeigu mašina drausta Kasko draudimu, reikia daryti taip:

„Vairuotojai turėtų įvertinti, kokia žala yra padaryta. Nes, jeigu, žala yra pakankamai mažareikšmė – tarkim sugadinta tik padanga, ir jeigu automobilis draustas Kasko draudimu – Kasko tokios žalos nedengia. Tačiau jeigu yra sugadinti ir kiti transporto priemonės mechanizmai ar kažkokios pakabos, važiuoklės dalys, ratlankis – žinoma, tokia žala Kasko taisyklių perspektyvoje yra atlyginama ir vairuotojas turėtų kreiptis į savo draudimo kompaniją“, – sako vienos įmonės draudimo atstovas.

Jeigu mašina Kasko draudimu nėra drausta, reikia daryti taip:

„Privalomas civilinės atsakomybės draudimas pačiam vairuotojui neatlygina žalos dėl jo transporto priemonės atsitikusios žalos. Tokiu atveju vairuotojas, pakliuvęs į įvykį, sugadinęs transporto priemonę dėl atsivėrusios duobės, turėtų išsikviesti policiją, kad eismo įvykio vieta būtų įvertinta ir tokiu atveju jam belieka kreiptis į kelius prižiūrinčia įstaigą, instituciją arba į atitinkamo miesto, rajono savivaldybę ir išsireikalauti patirtą žalą“, – teigia draudimo bendrovės atstovas.

Anksčiau portalas rašė, kad ir Kaune vairuotojai susiduria su problemomis. Jonavos gatvės važiuojamojoje dalyje buvo nepažymėtos dvi duobės, todėl padangas prakirto kone aštuoni automobiliai.

Jei yra gautas tokio pobūdžio pranešimas, pareigūnai vyksta į vietą ir padeda susitvarkyti formalumus. Tokiais atvejais žala vairuotojui padengia arba draudimas, arba jie turi galimybę kreiptis į savivaldybę“, – kokia tvarka forminami tokie atvejai pasakojo Kauno pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZZ

ZZ portretas
Vairuotoajai turi teise kreiptis i savivaldybe, bet tuoj pat straipsnyje patikslinama, kad savivaldybe zalos neatlygina. Tai kam tai rasyti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių