„Kia“ automobiliais pirkėjai pasitiki labiausiai

  • Teksto dydis:

Per pastaruosius 27-erius metus sparčiai augantis Korėjos automobilių gamintojas yra pirmasis ne „Premium“ klasės prekinis ženklas, gavęs geriausią įvertinimą ir susižėręs daugiausiai balų „Initial Quality Study“ kokybės tyrime.

Per pirmąsias 90 dienų nuo automobilio įsigijimo „Kia“ modelių savininkai susidūrė su mažiau problemų negu visų kitų JAV registruotų automobilių šeimininkai.

„Sportage“ ir „Soul“ tapo savo klasių lyderiais. Kitoms kategorijoms atstovaujantys modeliai įsitaisė geriausiųjų trejetukuose.

„Kia Motors“ didžiuojasi pirmą kartą istorijoje tapusi JAV įsikūrusios tyrimų agentūros „J.D. Power“ atliekamo IQS („Initial Quality Study“) pirkėjų pasitenkinimo tyrimo lydere. IQS tyrimas rėmėsi JAV parduodamų modelių savininkų atsiliepimais. „Kia“ modeliai buvo įvertinti puikiai – „Sportage“ ir „Soul“ pripažinti geriausiai vertinamais savo klasėse, o „Rio“ ir „Sorento“ pateko į geriausiųjų trejetukus.

„Pirmosios pozicijos pirkėjų apklausose yra dešimtmetį trunkančio susitelkimo į gamybos kokybę ir nuolatinį automobilių tobulinimą rezultatas. Jį atspindi ir patvirtina pirkėjų įvertinimas“, - sakė „Kia Motors America“ viceprezidentas Michaelis Sprague.

„Kia“ modelių pardavimai nuolat augo ir pastaruosius ketverius metus peržengdavo 600 000 parduotų automobilių ribą. Šie pasiekimai neliko nepastebėti ir „J.D. Power“ IQS tyrime. 2013 metais pirmą kartą patekusi į geriausiųjų dešimtuką, 2015 metais IQS tyrime „Kia“ užėmė garbingą antrąją vietą, nusileidusi tik „Porsche“.

Sparčiai augančiais pardavimais „Kia“ gali džiaugtis ne tik JAV. Europoje „Kia Motors“ gegužės mėnesį pardavė 39445 automobilius ir tai yra net 15,9 proc. daugiau, negu tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Nuo metų pradžios „Kia“ Europoje iš viso pardavė 188 329 automobilius ir džiaugiasi 15 proc. didesniais pardavimais bei tikimybe užfiksuoti rekordinius pardavimus.

Vienas geriausiai parduodamų „Kia“ modelių Europoje - „Sportage“ - visai neseniai atlaikė griežtą „Auto Motor und Sport“ dvejų metų ilgalaikį patikimumo testą be jokio gedimo. Žymusis Vokietijos automobilių tema rašantis žurnalas buvo metęs „Kia“ iššūkį įveikti 100 000 kilometrų ištvermės testą ir jį išlaikė be priekaištų.

Šiemet jau 30-ąjį kartą surengtas kasmetinis „J.D. Power“ IQS tyrimas analizavo 26 klasėms priklausančių automobilių savininkų pasitenkinimo savo turimais automobiliais lygį. Jis buvo nustatomas atsižvelgiant į vairuotojų patirtį, variklio ir transmisijos darbą bei problemas, su kuriomis susidūrė vairuotojai per pirmąsias 90 dienų nuo automobilio įsigijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asas

asas portretas
o dar ziguliai ir zaporozec ,,patikimiausi,,auto.Toyota visada buvo patikimiausia masina,gal tik neiperka visi,tai perka jau kia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių