Ką reikia žinoti eismo dalyviams lapkričio 1-ąją?

  • Teksto dydis:

Visų šventųjų dienos metu suintensyvėjant eismui, policija žada sutelkti daugiau pajėgų, kurios tinkamai organizuotų eismą keliuose ir padėtų išvengti skaudžių nelaimių.

Taip pat primenama apie tradicinius reikalavimus, įsigaliojančius lapkričio mėnesį.

Kaip teigia Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys, Vėlinių metu pagrindinis dėmesys bus skiriamas darbui prie kapinių.

„Praėjusiais metais lapkričio 1-ąją turėjome du žuvusius asmenis, vienas iš jų buvo pėsčiasis. Manau, visi turime dėti pastangas, kad šiemet taip neatsitiktų“, – pažymi pareigūnas.

V. Grašys primena, kad pėstieji turėtų dėvėti atšvaitus, o dviratininkai tamsiuoju metu – ryškiaspalves liemenes su atšvaitų elementais.  Taip pat vairuotojams svarbu nepamiršti, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis (vairuotojai jau nuo lapkričio 1-osios gali pasikeisti vasarines padangas į dygliuotas).

Nuo antradienio lengvaisiais automobiliais, motociklais automagistralėse leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 kilometrų per valandą greičiu. Šis reikalavimas galios iki kovo 31 dienos.

Vasaros sezonu leidžiamas 130 kilometrų per valandą greitis.

110 kilometrų per valandą greičio ribojimas nuo antradienio įsigalioja ir greitkeliuose. Nuo balandžio iki lapkričio čia leidžiamas 120 kilometrų per valandą greitis.

„Keičiantis oro sąlygoms, keičiasi ir eismo sąlygos, todėl visų vairuotojų prašome kelyje elgtis atsakingai. Pėstiesiems norime priminti, kad tamsiuoju paros metu dėvėti atšvaitą yra būtina“, – skelbia Automobilių kelių direkcija.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių