Ką būtina žinoti apie automobilių pavarų dėžę?

  • Teksto dydis:

Problemos, kurios atsiranda sugedus automobilio pavarų dėžei, – išbėgęs tepalas ir sunkiai persijungiančios pavaros. Kaip ją naudoti taisyklingai, kad sumažintume ne vien degalų sąnaudas?

Pakeisti variklio tepalus vairuotojai paprastai prisimena, tačiau į pavarų dėžės tepalų lygį dažnai nekreipia dėmesio. Užmiršus tikrinti pavarų dėžės tepalų lygį, gali sugesti ne vien pavarų dėžė, bet ir kitos automobilio detalės. Kaip pavarų dėžes naudoti taisyklingai, kad būtų taupomi ne vien degalai, bet ir kitų vairuotojų laikas?

Kiekvienam vairuotojui vertėtų įsidėmėti, kad pasitikrinti pavarų dėžės tepalus būtina kas 60 tūkstančių nuvažiuotų kilometrų. Ekspertai ragina nepasikliauti automobilių gamintojų siūlymais tepalų nekeisti ir rekomenduoja tepalų būklę pavarų dėžėje pasitikrinti profilaktiškai.

Automatinės ir mechaninės pavarų dėžių gedimai labai skiriasi. Dažniausiai už automatinių pavarų dėžių gedimo šalinimą tenka sumokėti kur kas brangiau. Jei pajutote, kad pavaros sunkiai persijungia, gali būti, kad iš dėžės nutekėjo tepalų arba jų tiesiog trūksta. Tokiu atveju reikėtų kuo skubiau automobilį vežti į autoservisą. Kuo ilgiau delsite, tuo daugiau padarysite žalos savo automobilio svarbiam elementui.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių