„Jaguar Land Rover“ diegia programėlių valdiklį „justDrive“

  • Teksto dydis:

Programėlių valdymo balsu įrankis taps integruotos valdymo  sistemos „InControl“ dalimi

Los Andžele vykusioje automobilių parodoje „Jaguar Land Rover” paskelbė į savo modelius diegsianti „justDrive“ – technologinį sprendimą, kuris balso komandų pagalba apjungia išmaniojo telefono programėles į bendrą sistemą. Populiarios programėlės, tokios kaip „Spotify“, „Twitter“ ir „Yelp“, suteiks „Jaguar“,  „Land Rover“ ir „Range Rover“ vairuotojams iki šiol neregėto lygio navigacijos, balso paieškos, prieigos prie socialinių tinklų ir žiniasklaidos galimybes.

„Jaguar“ pritaikė Silicio slėnyje įsikūrusios kompanijos „CloudCar“ išmaniąją programėlę „justDrive“ savo komunikacijos platformai „InControl“. Iki šiol  „InControl“ suteikė prieigą prie 17 programėlių, tokių kaip „Stitcher“, „IheartRadio“, „Parkopedia“. Dabar nemokama programėlė „justDrive“ gerokai išplės „InControl“ sistemos siūlytas galimybes ir kartu pasiūlys neribotą skaičių programėlių, pritaikomų automobilio ir pagalbinių paslaugų kontrolei. Automobilio navigacijos, balso paieškos, prieigos prie socialinių tinklų ir naujienų funkcijos bus valdomos per „Apple iOS 8“ bei „Android“ operacine sistema veikiančius telefonus, kuriuose reikės įdiegti „justDrive“.

„Šiandien rinkoje mes žengiame didelį žingsnį į priekį į savo „InControl“ platformą integruodami „justDrive“. Šis žingsnis leis mūsų automobilių vairuotojams ne tik atlikti įprastas tokio tipų platformoms funkcijas, bet ir užtikrins visavertę programėlių išmaniajame telefone kontrolę per balso komandas“, – teigė Volfgangas Epple, „Jaguar“ mokslinių tyrinėjimų ir technologijų direktorius.

„justDrive“ technologinis sprendimas naudoja vieną pažangiausių balso atpažinimo rinkmenų pasaulyje ir tai leidžia vairuotojams visiškai natūraliai kontroliuoti savo automobilį. Išmanusis „justDrive“ užtikrina, kad vairuotojui parenkama tinkamiausia programėlė tam tikrai funkcijai atlikti.

Tai reiškia, kad vietoj to, kad vairuotojui reiktų rankiniu būdų pasirinkti navigacijos programėlę ieškant artimiausios degalinės, tiesiog užtenka balsu paprašyti nuorodų.

„Jaguar“ ar  „Land Rover“ vairuotojas taip pat gali išsiųsti tekstinį pranešimą ar „Twitter“ žinutę paprasčiausiai ištardamas: „Pasakyk Jurgiui, kad vėluosiu“. Vairuotojas gali ir paprašyti paleisti groti tam tikrą dainą bei daugelį kitų funkcijų atlikti tiesiog balso pagalba.

Nemokama „justDrive“ programėlė vartotojams bus prieinama 2015  metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių