Geriau pilnas nei tuščias bakas

  • Teksto dydis:

Beveik tuščias degalų bakas gali sukelti rimtų automobilio gedimų, todėl visuomet geriau važinėti taip, kad degalų rodyklė nenusileistų žemiau vidurio bako atžymos.

Didžiausia automobilių, kurių degalų bakas nepilnas, problema – vanduo bake. Kuo daugiau vietos jame užima oras, tuo daugiau problemų gali atsirasti. Ore visada yra šiek tiek vandens garų, kurie, staigiai pasikeitus aplinkos temperatūrai (pavyzdžiui, iš lauko įvažiavus į garažą), kondensuojasi ant degalų bako sienelių ir subėga į degalus. Kuo daugiau oro bake, tuo daugiau vandens subėga į degalus.

Padarinius greičiausiai pastebi dyzelinių automobilių vairuotojai žiemą, nes degalų bake esantis vanduo sušąla esant keliems laipsniams žemiau nulio. Apsilankius servise, vairuotojams gali atrodyti, kad jie tapo nekokybiškų degalų aukomis, tačiau vanduo automobilio bake susikaupė dėl jų pačių neapdairumo.

Daugiausia dėl tuščių degalų bakų turėtų jaudintis automobilių su dujų įranga savininkai, nes būtent jiems ir kyla didžiausia pagunda važinėti benzino garais. Dažnas automobilio, varomo benzinu ir dujomis, savininkas galvoja, kad bake tereikia tiek benzino, kiek jo pakanka automobiliui užvesti. Tokio neatsakingo elgesio padariniai – iš vidaus surūdijęs degalų bakas ir pažeista degalų įpurškimo sistema.

Gedimų priežastimi gali būti ne tik kondensatas, susikaupęs degalų bake. Naujų automobilių degalų siurbliai sutepami degalais. Jei jie dirba sausai – greičiau susidėvi. Jeigu degalų lygis bake per žemas, siurblys įtraukia viską, kas kenkia degalų sistemai, – orą, šiukšles ir rūdžių nuosėdas, susikaupusias ant bako dugno.


Šiame straipsnyje: automobiliaikurasbakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Baigiu "nuvaryti" jau šeštą automobilį. Visi buvo su dujomis ir minimų problemų nebuvo. O sūnus su dyzeliu kiekvieną žiemą jų turi.

Gudručiui

Gudručiui portretas
Nereikia pamiršti, kad žiemą bet koks bakas šarmoja ir atsiranda bake drėgmė.

mindaugas

mindaugas portretas
Kaip gali surudyti plastikinis bakas? O siurbliams, kurie yra bake, labiau aktualus ausinimas kuro pagalba nei kad tepimas. Ypac benzininiuose
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių