„Ford“ pertvarka Europoje: atleis darbuotojus, neatmeta gamyklų uždarymo

„Ford“ pranešė atleisianti tūkstančius darbuotojų, paliksianti nepelningas rinkas ir užbaigsianti nuostolingų transporto priemonių gamybą, taip bandydama pertvarkyti įmonės veiklą Europoje ir padidinti veiklos pelno maržą iki 6 proc., skelbia „Reuters“.

Automobilių gamintoja susidūrė su spaudimu restruktūrizuoti veiklą Europoje po to, kai didžiausias konkurentas „General Motors“ pasididino pelno maržas parduodamas europietiškas „Opel“ ir „Vauxhall“ automobilių markes Prancūzijos koncernui „Peugeot SA“.

„Ford“ pranešė pertvarka siekianti pasitraukti iš multivanų sektoriaus, nuo rugpjūčio sustabdyti automatinių pavarų dėžių gamybą Bordo mieste, peržvelgti bendrovės veiklą Rusijoje ir apjungti kelias išsibarsčiusias būstines į vieną centrą Duntono mieste Didžiojoje Britanijoje.

„Imamės ryžtingų žingsnių pertvarkyti „Ford“ veiklą Europoje“, – sakė „Ford“ Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos padalinio direktorius Stevenas Armstrongas.

„Ford Europe“, šiuo metu darbinanti apie 53 tūkst. žmonių, trečiąjį 2018 m. ketvirtį dirbo nuostolingai – įmonė patyrė 245 mln. eurų nuostolių.

S. Armstrongas neatskleidė tikslaus darbuotojų, kuriuos planuojama atleisti, skaičiaus dėl kol kas neužbaigtų derybų su profsąjungomis, tačiau patikino, kad atleidžiamų darbuotojų skaičius sieks tūkstančius.

„Ford“ siekia sumažinti darbo jėgos kaštus, darbuotojams savanoriškai pasitraukiant iš įmonės padalinių Europoje“, – teigiama „Ford“ pranešime.

S. Armstrongas pridūrė, kad bendrovė jau pradėjo derybas su gamyklos Vokietijos Sarluji mieste darbuotojų profsąjunga. Šioje gamykloje „Ford“ automobilius surenka iš viso 6190 darbuotojų.

Pasak S. Armstrongo, mažai tikėtina, kad „Ford“ kurs naujos kartos dyzelinius variklius mažiems automobiliams, nes vairuotojai vis sparčiau palieka dyzelinius automobilius ir persėda prie elektra ar benzinu varomų transporto priemonių.

Be darbuotojų atleidimo, S. Armstrongas tikino, „Ford“ neatmeta galimybės uždaryti kai kurias gamyklas Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na, pasakykit, tai KOKIA nauda iš tokių 'strateginių' investuotojų, GAL vis tik apdairiau PATIEMS verslą vystyti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių