„Fiat Ducato“ – populiariausias krovininis furgonas Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Krovininis furgonas „Fiat Ducato“ antrus metus iš eilės išlieka populiariausiu pasirinkimu tarp komercinių lengvųjų automobilių Lietuvoje. Be to, praėjusiais metais sudarytas ir įvykdytas vienas iš didžiausių sandorių su Sveikatos apsaugos ministerija, kuri viešame konkurse įsigijo 24 „Fiat Ducato“ furgonus. Šie modeliai jau naudojami kaip greitosios medicinos pagalbos automobiliai.

„Praktiškai kas penktas įsigytas furgonas Lietuvoje per 2016-uosius buvo „Fiat Ducato“. Verslas ir kitos perkančiosios organizacijos komercinį transportą vertina pagal racionalius kriterijus ir ieško geriausio kainos ir našumo santykio. Keletą pastarųjų metų iš eilės demonstruojami sėkmingi pardavimo rezultatai rodo, kad rinkoje „Fiat Ducato“ išlieka itin konkurencingu modeliu ir vienu geriausių pasirinkimų tarp komercinio transporto pirkėjų“, – teigia „Modus Group“ priklausančios bendrovės „Autobrava“ vadovas Andrius Mockaitis.

„Šalies įmonės vis dažniau nusprendžia investuoti į naujų transporto priemonių įsigijimą, tam šiuo metu egzistuoja itin palankios finansavimo sąlygos. Įmonės taip pat atsižvelgia į faktą, kad intensyviai naudojami nauji komerciniai automobiliai kelia kur kas mažiau sunkumų juos prižiūrint, palyginus su naudotais. 2016 m. statistiniais duomenimis, „Fiat Ducato“ tapo naujų komercinių automobilių pardavimo lyderiu Lietuvos rinkoje. Pagrindinės šio modelio ypatybės, tokios, kaip kaina, eksploatacijos sąnaudos ir komplektacija, greičiausiai atitinka daugelio įmonių poreikius, ką ir atspindi geri šio automobilio pardavimo rezultatai“, – sako Lietuvos autoverslininkų asociacijos generalinis direktorius Rokas Knyva.

Per 2016 m., palyginti su ankstesniais metais, „Fiat Ducato“ pardavimas išaugo daugiau negu 2 kartus. Prieš kelerius metus debiutavęs šeštos kartos „Fiat Ducato“ modelis išsiskiria itin geru variklio našumu, lengvesniais kėbulo konstrukcijos ir pakabos elementais, jis turi didžiausią leistiną bendrąją masę viengubos galinės ašies automobilių klasėje. Šiame modelyje naudojami pažangūs „MultiJet II Euro 5+“ varikliai, jų vidutinės degalų sąnaudos siekia nuo 5,8 l/100 km, anglies dvideginio emisija – nuo 158 g/km.

Palyginti nedideles „Fiat Ducato“ eksploatacijos sąnaudas lemia ne tik efektyvus variklis, bet ir pakankamai ilgi intervalai tarp einamojo aptarnavimo. „Įvertinus visas išlaidas, vieno kilometro kaina su „Fiat Ducato“ yra viena mažiausių rinkoje, kas itin aktualu efektyviai savo transporto parką valdyti siekiančioms bendrovėms. Be to, dar daugiau lankstumo mūsų klientams suteikia platus „Fiat“ aptarnavimo tinklas Lietuvoje ir galimybė gauti pakaitinį automobilį“, – pastebi A. Mockaitis.

Pasak jo, jau bazinėje „Fiat Ducato“ komplektacijoje yra visa įranga, kuri gali patenkinti didžiąją dalį verslo poreikių. Ieškantiems specifinių sprendimų, gamintojas siūlo daugiau kaip 300 galimų komplektacijos variantų. Šiuos modelius dažniausiai renkasi krovinių ir keleivių gabenimo paslaugomis užsiimančios bendrovės, taip pat prekybą internetu vykdančios įmonės.

Visose „Fiat Ducato“ versijose standartiškai įrengta elektroninė stabilumo kontrolė (ESC). Ši sistema padeda sumažinti kėbulo svyravimą, pagerina automobilio valdymą ir, transportuojant krovinius, apsaugo nuo netikėtų manevrų. ESC sistema taip pat turi krovinio poslinkio jutiklius, varančiųjų ratų sukibimo bei elektroninio stabdymo asistento funkcijas.

Papildomai vairuotojai gali užsisakyti „Traction+“ opciją su nuokalnės įveikimo asistentu, nuokrypio nuo eismo juostos perspėjimo ir kelio ženklų atpažinimo sistemas. Visų modelių radijo grotuvai komplektuojami su „Bluetooth“ ryšiu ir laisvų rankų įranga. Papildomai galima užsisakyti 5 colių (12,7 cm) įstrižainės lietumui jautrų ekraną, navigacijos sistemą ir galinio vaizdo kamerą. „Fiat Ducato“ siūlomas su LED dienos žibintais ir trijų dalių priekiniu buferiu, kuris padeda sumažinti remonto išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių