Elektromobilių technologija, kuri apsaugos nuo mirtinų teršalų

  • Teksto dydis:

Kompanija „Tesla Motors“ kuria išskirtinai elektra varomus automobilius, bet jiems rūpi ne tik aplinkosauga. Žmonių sveikata yra toks pats svarbus faktorius.

Gamintojas sukūrė naujo tipo oro valymo sistemą savo automobiliams, kuri apsaugo vairuotoją ir keleivius nuo pavojingų sveikatai teršalų. Negana to – HEPA filtravimo sistema veikia su vadinamąja biologinio ginklo gynybos technologija. „Tesla Motors“ išbandė šią naujovę „Tesla X“ elektromobilyje, kad parodytų, kuo ji pranašesnė už įprastus oro filtrus.

Įtakingo verslininko ir išradėjo Elono Musko įkurta ir valdoma kompanija išmėgino technologiją specialiame kambaryje ir teigia, kad jų išradimas padės apsaugoti žmones net tada, kai vieno užterščiausių pasaulio miestų – Pekino – keliuose būsite užstrigę spūstyse.

Kompanija išbandė technologiją su „Model X“, specialiame kambaryje buvo tokio pavojingo lygio tarša, kad ji netgi būtų mirtina žmonėms. Naujai sukurta technologija leido per 2 minutes automobilyje išvalyti orą. „Tesla“ taip pat patvirtino, kad per bandymą buvo pasiektas ir kitas tikslas – 40 procentų išvalytas šalia automobilio esantis oras. Tiesa, gamintojas pažadėjo ir toliau tobulinti technologiją, kuri šiuo metu prieinama „Model X“ ir „Model S“ elektromobiliuose, rašo geek.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių