Elektromobilį išbandžiusi S. Burbaitė: tai žingsnis švaresnio gyvenimo būdo link

  • Teksto dydis:

Žinomi žmonės Lietuvoje vis dažniau garsiai prabyla apie atsakingesnį vartojimą ir didesnį dėmesį aplinkai. Garsi šalies tinklaraštininkė Simona Burbaitė prisipažįsta, kad teko nemažai su savimi pasiginčyti, kol sveikesnis ir švaresnis gyvenimo būdas jos gyvenime tapo norma.

Tačiau ji nesustoja ir ieško naujų būdų, kaip galėtų dar prisidėti prie švaresnės aplinkos.

Tinklaraštininkė pirmiausia teigia pradėjusi nuo paprasčiausių dalykų – šiukšlių rūšiavimo. Anot merginos, tik pradžia gali atrodyti sudėtinga, bet kai gerai žinai, dėl ko tai darai, tuomet tampa daug paprasčiau.

„Šiukšlių rūšiavimas buvo gera pradžia. Tuomet pradėjo vystytis vis didesnis atsakomybės jausmas ir kitose srityse. Pavyzdžiui, mityboje, aprangoje. Vis dažniau pagalvoju, kaip svarbu atsirinkti, ką ir kiek vartoti. Visiškai suprantu tuos minimalizmo fanatikus, kurie turi tik tiek daiktų, kiek reikia. O reikia juk mums tiek nedaug. Ypač gerai tą suprantu, kai su viena kuprine išsiruošiu į kelionę. Pasirodo, ten viskas telpa“, – pasakoja mergina.

Prie atsakingo vartojimo idėjos skleidimo S. Burbaitė taip pat prisideda ir savo inicijuojamais projektais. Vienas tokių – su keliomis draugėmis organizuojamas renginys „Fashionistas Meet up“. Jo tikslas – suburti stilingas moteris, kurios nori „prasivalyti“ savo spintas, tačiau nenori vertingų daiktų tiesiog išmesti, ir tas, kurios ieško įdomių rūbų, aksesuarų, bet nemėgsta išlaidauti ir nori vartoti atsakingai.

„Pastebiu, kad būti atsakingesniais vartotojais nori vis daugiau žmonių, tačiau kartais jie tiesiog nežino nuo ko pradėti. Todėl dalyvavimas tokiose iniciatyvose gali būti puiki pradžia sąmoningesnio vartojimo link. Taip pat labai džiaugiuosi, kad vis daugiau įmonių į mados verslą pradeda žiūrėti atsakingiau. Džiugu, kad ir Lietuvoje jau yra puikų pavyzdžių“, – sako tinklaraštininkė.

Visgi S. Burbaitė teigia, kad yra dar viena sritis, kurioje reikėtų tobulėti ir ieškoti aplinkai draugiškesnio sprendimo – tai automobiliai.

„Be automobilio išsiversti man būtų sunku, kasdien gana daug tenka važinėti po miestą. Tad tikrai dažnai pasvarstau, kaip šioje srityje galėčiau prisidėti prie švaresnės aplinkos“, – teigia ji.

Mergina prisipažįsta, kad apie tai pradėjusi galvoti visai neseniai, o dar labiau šią idėją sustiprino pirmą kartą išbandytas elektromobilis „Tesla Model S“. Susipažinti su bene žinomiausiu pasaulyje elektromobiliu S. Burbaitę pakvietė dovanų platintojas „Gera dovana“, savo paslaugų asortimente siūlantis pasivažinėjimą „Tesla Model S“.

„Aš pati jau ilgą laiką vairuoju nedidelį miesto automobilį, esu pripratusi prie jo gabaritų, ekonomiškumo. Man patinka, kad jis yra mažas, bet erdvus. Bet kai išbandžiau elektromobilį, rimtai pradėjau svarstyti apie pokyčius. Visų pirma labai nustebino tai, kad važiuojant nėra jokio garso. Sunku patikėti, kad toks galingas automobilis gali būti toks tylus. O svarbiausia, kad tai yra elektromobilis ir jis visiškai neteršia aplinkos. Tokie automobiliai, manau, yra neišvengiama ateitis“, – įspūdžiais dalinosi S. Burbaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

a

a portretas
kas jin tokia? dar viena elektromobiliu eksperte
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių