„Elektromarkt“ žengia į automobilių rinką

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklas „Elektromarkt“ pristato naujieną – pirmieji ir vieninteliai Lietuvoje pradės prekiauti italų automobilių gamintojo „Tazzari“ elektromobiliais. Pirkėjai juos išbandyti ir įsigyti gali jau nuo šiandien.

Pasaulyje stiprėjant ekologijos, atsakingo vartojimo ir aplinkosaugos idėjoms, elektromobiliai kasmet tampa vis populiaresni. „Elektromarkt“ sprendimą pradėti prekybą elektromobiliais paskatino ne tik noras paraginti vartotojus labiau tausoti gamtą, bet ir tikslas pasiūlyti jiems ekonomišką automobilį, su kuriuo galėtų tai daryti.

„Nuolat stebime rinkos tendencijas, analizuojame kas vyksta pasaulyje ir vertiname ko trūksta Lietuvoje – norime atitikti savo vartotojų lūkesčius ir pasiūlyti jiems tai, kas geriausia“, - pasakoja Tomas Čivilis, „Elektromarkt“ mažmeninio tinklo parduotuves valdančios bendrovės „GV group“ vadovas.

Pirmieji elektromobiliai jau atkeliauja

Pasak T. Čivilio, jie pasirinko prekiauti būtent „Tazzari“ kompanijos elektromobiliais, nes šis automobilių gamintojas jau nuo 2006 m. turi pirmaujančias pozicijas rinkoje. Be to, tai pirmasis ir vienintelis elektromobilių gamintojas Italijoje, projektuojantis ir gaminantis juos tiek šalies vidaus rinkai, tiek eksportui. „Ši gamykla gamina kėbulus net tokiems automobiliams kaip „Lamborghini“, „Ferrari“ bei „Maseratti“ - tai daug pasako apie gamintojo automobilių kokybę, o ką jau kalbėti apie nepriekaištingą itališką dizainą“, - sako T. Čivilis.

„Derybos užtruko apie pusę metų, tačiau šiandien jau džiaugiamės galėdami pranešti, kad greitai pradėsime šių stilingų, ekonomiškų ir saugių aplinkai elektromobilių prekybą. Pirmuosius „Tazzari“ elektromobilius bus galima apžiūrėti Vilniaus „Akropolyje“, „Panoramoje“ ir Klaipėdos „Elektromarkt“ parduotuvėse jau nuo kitos savaitės“, - planais dalijasi T. Čivilis.

„Tazzari“ plėtra džiaugiasi ir „Tazzari“ įkūrėjas bei „Tazzari group“ vadovas Erikas Tazzaris: „Tazzari“ elektromobilius jau pamėgo ne tik Italijos, bet ir Skandinavijos šalių, Didžiosios Britanijos ir JAV gyventojai. Džiaugiamės atradę patikimus partnerius ir pradėję „Tazzari“ prekybą Lietuvoje bei tikimės, kad šiuos automobilius įvertins ir Lietuvos gyventojai“.

„Tazzari“ – elektromobilis miesto gyventojui

„Tazzari“ elektromobiliai išsiskiria savo ekologiška gaminimo technologija, „Zero Junior“ ir „City“ elektromobiliais, kuriuos galima vairuoti jau nuo 15-16 m. ir ilgu akumuliatoriaus veikimu. Be to, pilnai pakrauti jie gali nepertraukiamai nuvažiuoti net iki 200 km (pavyzdžiui, nuo Kauno iki Klaipėdos).

Anot T. Čivilio, šiuos elektromobilius itin mėgsta stilingi miesto gyventojai – išskirtinis „Tazzari“ dizainas nepalieka abejingų: „Savo svajonių elektromobilio dizainą galėsite susikomplektuoti patys – pasirinkti automobilio išorės ir salono spalvas bei stilių“. Gamintojas leidžia rinktis net iš 8000 galimų skirtingų kėbulo, stogo, ratlankių, galinių lempų ir aukščiausios kokybės ekologiškos odos salono spalvų kombinacijų.

Be dizaino galimybių, šis elektromobilis išsiskiria ir pačiomis naujausiomis technologijomis, dažniausiai randamomis tik premium klasės automobiliuose: automobilio statymo jutikliais, galinio vaizdo matymo kamera, elektriniu priekinio stiklo šildymu, galimybe automobilį vairuoti dešinėje kelio pusėje, LED šviesomis, elektra valdomais veidrodėliais, baterijos krovimo indikatoriumi ir kt.

„Elektromarkt“ parduotuvėse šiam automobiliui bus taikoma 2 metų garantija, akumuliatoriui - nuo 5 iki 6 m. Taip pat „Elektromarkt“ planuoja įrengti atskirą „Tazzari“ servisą.

Įsigijus elektromobilį išsimokėtinai dienos įmoka sieks tik 9,50 eur. Tai itin nedidelė investicija lyginant su tuo kiek bus sutaupoma nemokant už stovėjimo vietą ir kurą. Lietuvoje elektromobilius leidžiama nemokamai statyti savivaldybėms priklausančiose stovėjimo aikštelėse. Be to, jiems leidžiama važiuoti autobusų juostomis – taip sutaupoma daug laiko įprastai praleidžiamo stovint kamščiuose.

Elektromobiliai Lietuvoje

Elektromobilių kiekis Lietuvoje kasmet vis auga – naujausiais „Regitros“ duomenimis iki šių metų lapkričio 1 d. Lietuvoje buvo užregistruoti 579 elektromobiliai.

Svarbiausia elektromobilių savybė – gamtos tausojimas, tylus veikimas ir pigus jų išlaikymas (reti gedimai, nemokamas krovimas elektromobilių stotelėse, nedidelės išlaidos palyginus su benzininiu automobiliu). Taip pat juose dažnai sumontuotos pačios naujausios technologijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Beveik 300 per mėnesį, o įdomu čia 6 mėnesiams, ar 10 metų?

„Tazzari“ turi pirmaujančias pozicijas rinkoje

„Tazzari“ turi pirmaujančias pozicijas rinkoje portretas
Zurnalyste, o galva nebandei issiplauti?

hmm

hmm portretas
Neskani reklama
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių