Debiutavo naujas visureigis „Seat Ateca“

  • Teksto dydis:

2016 m. vasario 12 diena. Tai labai svarbi diena SEAT istorijoje - kompanija pirmą kartą viešai pristatė savo pirmąjį visureigį. Naujasis ATECA modelis – tai unikalus savito dizaino, dinamiškumo, praktiškumo ir malonumo vairuoti derinys. Aukščiausios klasės komunikacijos galimybės, moderniosios vairuotojo pagalbos sistemos ir ekonomiški varikliai leidžia ATECA modeliui vadintis vienu moderniausių visureigių savo segmente. Išskirtine kokybe, preciziška surinkimo kokybe ir patrauklia kaina pasižymintis naujasis visureigis neleis suabejoti, kad yra tikras SEAT šeimos narys. Judrumas, dinamiškumas, nepriekaištingas valdymas – būtent dėl šių savybių kiekvienas su ATECA nuvažiuotas kilometras virsta nauja, ypač malonia patirtimi.

SEAT ATECA sukurtas tapti naujuoju mūsų prekinio ženklo kertiniu akmeniu, kartu su sėkmingais „Leon“ ir „Ibiza“ modeliais. Visureigių segmentas siūlo neišmatuojamas galimybes, nes šių automobilių pardavimai Vakarų Europoje turi tendenciją didėti iki 25 proc. kasmet“, - sakė SEAT S.A Vykdomojo komiteto pirmininkas Luca de Meo.

„Be to, visureigis padės dar labiau sustiprinti prekinį ženklą. Tai yra pagrindinis mūsų uždavinys“, - pridūrė jis.

Jau pavasarį prasidėsiantys SEAT ATECA pardavimai žada plačias pasirinkimo galimybes. Veržlių TSI benzininių ir TDI dyzelinių variklių galia svyruos nuo 85 kW/115 AG iki 140 kW/190 AG. Būsimieji naujojo visureigio šeimininkai taip pat galės rinktis priekinių arba visų varančių ratų sistemą, mechaninę arba dvigubos sankabos DSG automatinę transmisiją. Platus moderniųjų technologijų sąrašas prasideda „full-LED“ žibintais, jame yra visos naujausios pagalbos sistemos, įskaitant ir modernią avarinio stabdymo sistemą ar „Emergency Assist“ ir baigiasi naujausios kartos pramoginės sistemos paketu, kuriam priklauso 8 colių lietimui jautrus ekranas ir „Full Link“ komunikacijos sistemos privalumais. Trys paruošti fiksuoti įrangos paketai tikrai įtiks kiekvieno skoniui ir poreikiams.

„ATECA yra švelniai emocinga transporto priemonė, pasižyminti su niekuo kitu nesupainiojamu SEAT dizaino DNR bei išskirtine interjero kokybe. Į savo pirmąjį visureigį mes sudėjome neįtikėtiną technologijų ir inovacijų paketą, kurie užtikrina saugumą ir universalumą, tačiau neatima dinamiškumo ir nepakartojamo vairavimo malonumo“, - tvirtino SEAT S.A. Tyrimų ir vystymo viceprezidentas Dr. Matthias Rabe.

„Mes neabejojame, kad precizišką valdymą tiek kelyje, tiek bekelėje demonstruojantis naujasis ATECA pakoreguos savo segmente nusistovėjusius standartus“, - įsitikinęs M.Rabe.

ATECA išsaugojo SEAT tradicijas ir renkant vardą šiam naujam automobiliui. ATECA – puikiai pažįstamas žodis tiems, kurie domisi Ispanijos geografija. Ateca miestelis yra Saragozos vakaruose, Iberijos pusiasalio širdyje.

Dizainas: 100 proc. SEAT ir 100 proc. visureigis

ATECA visureigio dizainas  - įsimintinas ir negali būti supainiotas su niekuo kitu. Kai ir dera tikram visureigiui ir tikram SEAT šeimos atstovui, šio modelio dizainas pasižymi puikiu dinamiškos ir funkcionalumo deriniu. Daugelis elementų, tokie kaip trapecijos formos radiatoriaus aušinimo grotelės ar žibintų kontūrai yra tipiški šio prekinio ženklo bruožai, būdingi daugeliui modelių, pavyzdžiui „Leon“. Vis dėlto kiekviena detalė buvo kruopščiai išanalizuota ir priderinta prie bendro ATECA dizaino.

ATECA priekį galima apibūdinti labai trumpai, bet taikliai: 100 % SEAT ir 100 % visureigis. Didelės, aukštos briaunos sukuria savimi pasitikinčios asmenybės įvaizdį, o griežtos žibintų linijos ir tvirti oro aptakai išsklaido visas abejones dėl ATECA dinamiškumo. Vis dėlto šis automobilis išlaiko visureigiams būdingą solidumą ir neleidžia dvejoti patikimumu ir galimybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių