BMW pavojingi ir Didžiojoje Britanijoje

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje veikiančios "GoCompare" draudimo bendrovės užsakytas tyrimas parodė, kad vokiškų prabangių automobilių vairuotojai yra patys pavojingiausi Jungtinės Karalystės keliuose sutinkami eismo dalyviai.

Ypač išskiriami 4 serijos BMW modelių vairuotojai, rašo "Carscoops.com".

Tyrimo duomenys rodo, kad yra net 17,1 proc. tikimybė, jog kelyje nederamo elgesio sulauksite iš BMW 420d automobilio vairuotojo. Tačiau nedaug atsilieka ir "Audi A5" vairuotojai – 15,5 proc. Trečią vietą dalijasi "Mercedes-Benz C220" ir "E220" modelių vairuotojai – 14,8 proc. Kiti į dešimtuką patekę modeliai yra tokie: "Jaguar XF" (14,3 proc.), "Mercedes-Benz CLA" (14,3 proc.), "Mercedes-Benz GLC" (14,0 proc.), "Audi Q7" ir "Land Rover Range Rover" (13,8 proc.), "Mercedes-Benz CLS" (13,5 proc.).

Panaši situacija ir kalbant apie avarijų kaltininkus. Jei važiuoja BMW 420d modelio automobilis, tikimybė, kad jo vairuotojas bus avarijos kaltininkas, – net 21,3 proc. Antrą vietą dalijasi "Mercedes-Benz E220" ir GLC modeliai – 19,3 proc. Trečioje vietoje "Audi A5" – 19,1 proc. rodikliu. Priešingoje barikadų pusėje "Opel/Vauxhall Agila" – vos 4,1 proc. tikimybė, kad tokio automobilio vairuotojas kelyje pademonstruos nederamą elgesį. Toliau "Hyundai i10" – 4,3 proc., "Nissan Micra" ir "KIA Picanto" – 4,4 proc.

Kiti į dešimtuką patekę modeliai: "Hyundai Getz" (4,5 proc.), "Suzuki Alto" (4,6 proc.), "Ford Ka" (4,6 proc.), "Škoda Citigo" (4,7 proc.), "Honda Jazz" (4,8 proc.) ir "Fiat Panda" (4,9 proc.). Tyrimas parodė, kad mažiausia tikimybė tapti avarijos kaltininku priklauso "Peugeot 206" vairuotojams – 8,6 proc. Antrą vietą dalijasi "Hyundai Getz" ir "Citroen C2" – 9 proc., o trečioje vietoje "Nissan Alemera" – 9,2 proc.

Komentuodamas tyrimo rezultatus, "GoCompare" draudimo įmonės atstovas Mattas Oliveris teigė, kad tikriausiai nieko keisto, jog pavojų kelyje keliantys vairuotojai renkasi galingus ir prabangius automobilius, tačiau pabrėžė, kad tikrai ne visi tokių automobilių vairuotojai yra pavojingi. Nerimą kelia kitas dalykas. "Šiuo metu keliuose yra daug tokių automobilių, kurie patenka į didesnės rizikos grupę. Pagal Motorinių transporto priemonių gamintojų ir prekybininkų draugijos duomenis, BMW, "Mercedes-Benz" ir "Audi" yra tarp dešimties populiariausių 2018-ųjų automobilių" – sako M.Oliveris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių