,,Audi“ pristato ilgai lauktus naujos išvaizdos modelius

  • Teksto dydis:

,,Audi“ pristatė atnaujintus flagmanus – naujos išvaizdos ,,A5 ir S5 Sportback“ modelius . Atnaujintame ,,Audi A5 Sportback“, pirmą kartą pristatytame prieš septynerius metus, elegantiškas dizainas dera su funkcionaliu ir komfortišku interjeru. ,,S5 Sportback“ į greitkelius išvažiuoja su nauju šešių cilindrų turbo varikliu, slepiančiu 354 arklio galias.

Ir ,,Audi A5“, ir ,,S5 Sportback“ Lietuvos salonuose pasirodys 2017 metų pradžioje. Jau paskelbtos ir pradinės modelių kainos: ,,A5 Sportback 2.0TFSI“ su mechanine pavarų dėže Baltijos rinkoje kainuos nuo 40 200 eurų, o ,,Audi A5 Sportback 2.0TFSI S tronic“ su automatine pavarų dėže – nuo 42 410 eurų.

Išorės dizainas: ,,Audi“ dizaineriai naujojo ,,A5 Sportback“ išvaizdoje suderino išraiškingas formas ir sportiškus paviršius. Prailginta ratų bazė, trumpi arkų sparnai ir ilgas, apglėbiantis priekinis dangtis su variklio iškilumu pabrėžia penkių durų kupe dinamiškumą. Trejų išmatavimų ,,Singleframe“ grotelės yra žymiai plokštesnės ir platesnės, palyginti su ankstesniu modeliu. Stipriau pabrėžta banga pečių linijoje suteikia ,,A5 Sportback“ modeliui jausmingos elegancijos. Išraiškingi ratų arkų iškilimai liudija apie ,,Quatro“ kilmę.

Interjeras: Naujasis ,,Audi S5 Sportback“ erdvesnis viduje – pailgėjo 17 milimetrų, vairuotojo ir priekinio keleivio pečių lygyje praplatėjo 11 milimetrų, o gale sėdintiems keleivių keliams – 24 milimetrais erdvės daugiau. Erdvumo įspūdį kurti padeda ir prietaisų skydo horizontali architektūra. O pasirenkamas 30 spalvų aplinkos apšvietimas visuomet padės sukurti tinkamą nuotaiką salono viduje. Be to, bagažinėje dabar tilps 480 litrų krovinys, o tai – tarp geriausių rodiklių šioje klasėje.

Ekranas ir valdymo prietaisai: Dėka visiškai naujos valdymo ir atvaizdavimo koncepcijos  ir free-text paieškos, vairuotojas visas funkcijas gali valdyti be didesnių pastangų. Kaip alternatyva standartiniams analoginiams prietaisų skydeliams čia sumontuotas virtualus ,,Audi“ valdymo pultas. Grafika raiškiai perteikiama per didelį (12,3 colių) ekraną.

,,Audi Connect“: Modeliuose sumontuota naujausia MMI navigacija su MMI lietimo funkcija. Čia yra galimybė saugoti net 10 GB duomenų, DVD valdiklis, ,,Audi Connect“ paslaugos (nemokamos net tris metus), navigacijos naujinimai iki 5 kartų ir 1024 x 480 raiškos 8,3 colių ekranas. Audi telefonų lizdas jungia išmaniuosius telefonus su vidine antena ir perduoda iškirtinės kokybės duomenis, be to, telefoną įkrauti gali be išorinių laidų.

Pagalbos vairuotojui sistema: Visos ,,Audi A5 Sportback“ įmontuotos išmaniosios technologijos užtikrina saugumą, komfortą ir efektyvumą. Svarbiausią vietą čia užima ACC (adaptyvaus greičio valdymo) ,,Stop&Go“ sistema, kurioje numatyta ir pagalba transporto kamščių atvejais. Vairuojant lėtu – iki 65 km/val. greičiu, stabdymo ir greitinimo veiksmai yra automatizuojami, o tam tikrais atvejais valdymas gali būti laikinai perimtas. Naujieji ,,Audi Sportback“ modeliai taip pat turi susidūrimų išvengimo ir kitas aukštųjų technologijų sistemas, padedančias vairuotojui beveik visose situacijose keliuose.

Pakaba: Plati važiuoklė ir palyginti ilga ratų bazė yra pagrindinės subalansuotos ir sportiškos pakabos ypatybės. Važiuoklės plotis yra 1 587 milimetrų priekyje ir 1 568 milimetrų gale. Penkių jungčių konstrukcija pakeičia anksčiau naudotą trapecinės jungties pakabą. Tuo tarpu, naujasis elektrinis-mechaninis valdymas suteikia geresnį kelio pajutimą ir vairavimo tikslumą.

Variklis ir pavara: Galima išsirinkti iš TFSI arba trijų TDI variklio versijų naujajame ,,Audi A5 Sportback“ – nuo 140 kW (190 AJ) iki 210 kW (286 AJ) galios. Palyginti su ankstesniu modeliu, ,,Audi“ sumažino degalų suvartojimą net 22 proc. ir padidino galią net 17 proc.

Šešių greičių mechaninė pavara, septynių greičių S tronic dvigubos sankabos transmisija arba aštuonių greičių tiptronic – tai bet kuriai variklio versijai pritaikyta varomosios pavaros technologija. Priekinė varomoji pavara yra standartinė, o ,,quattro“ visų varomųjų ratų pavarą galima pasirinkti iš dvejų versijų.

Su V6 turbo varikliu atnaujintas ,,Audi S5 Sportback“ modelis nuo 0 iki 100 km/val. greitį pasiekia per 4,7 sekundes.

Korpusas: Naujojo ,,Audi A5 Sportback“ korpusas yra lengviausias jo segmente. Bendrasis naujosios kartos modelio svoris sumažėjo 85-iais kilogramais (iki vos 1 470 kg).

Daugiau informacijos apie ,,Audi A5 Sportback“ ir ,,Audi S5 Sportback“ rasite Audi Lietuva oficialioje svetainėje www.audi.lt. 


Šiame straipsnyje: Audiautomobiliainauji modeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių