„Audi“ gerbėjai rengiasi neeilinei premjerai Kaune

  • Teksto dydis:

Stilingas ir sportiškas, o kartu elegantiškas bei rafinuotas ketvirtos kartos „Audi A8“ flagmanas debiutuoja Lietuvoje. Plačioje vokiečių gamintojo modelių gamoje dizaino ir technologijų tendencijas diktuojantis etalonas jau kitą savaitę bus pristatytas Kauno „Audi“ centro bei „Žalgirio“ arenos lankytojams.

Išskirtinis stilius, daugiau kaip 40 intuityvių pagalbinių sistemų vairuotojui, papildoma elektrinė pavara ir novatoriškas multimedijos valdymas – tai tik dalis visų progresyvių sprendimų, kurių gausu naujausiame „Audi“ kūrinyje. Išraiškingu eksterjeru iš tolo akį traukiantis naujokas jau dabar pagrįstai laikomas prabangių sedanų segmento lyderiu.

Paslapties skraistė nuo naujojo „Audi A8“ kviestinių svečių akivaizdoje pirmąkart buvo atskleista liepos viduryje Barselonoje vykusiame renginyje „Audi Summit“, o plačioji visuomenė vieną ryškiausių metų naujienų gyvai išvydo Frankfurto automobilių parodoje rugsėjį. Dėsninga, kad pažintinis Vokietijos gamintojo maršrutas netrukus gręžiasi ir į Lietuvą, kur „Audi“ markės automobiliai seniai pirmauja populiariausiųjų gretose. Be to, Kauno „Audi“ centras yra pirmasis ir vienintelis oficialus „Audi Sport“ atstovas Lietuvoje.

„Nepaisant to, kuriam iš modelių prijaučiame labiau, akistata su naujuoju A8 nepaliks abejingų. Tai kelrodis, aiškiai nubrėžiantis unikalią raidos kryptį, kuria sėkmingai keliauja „Audi“ kūrėjai. Aprūpintas moderniausia saugumo įranga ir trečios kartos autonominio vairavimo pagalbininku „Audi AI“, šis automobilis ne tik pats parkuojasi, bet ir išvažiuoja iš stovėjimo vietos, savarankiškai juda spūstyse iki 60 km/val. greičiu. Čia įdiegti technologijų bei dizaino sprendimai ilgainiui bus pasitelkiami ir kituose modeliuose“, – technologijų proveržį simbolizuojantį debiutantą pristato ir spalio 23 d. nuo 10 val. iš arčiau su juo susipažinti kviečia Kauno „Audi“ centro pardavimų vadovas Vytautas Švedas.

Spalio 24 dieną iš moderniausio šalyje „Audi“ automobilių salono premjera persikels į muzikalesnę aplinką – Kauno „Žalgirio“ areną, kur tądien koncertuos kanadiečių dainininkė Nelly Furtado. Simboliška, kad popmuzikos garsenybei tai bus pirmoji viešnagė Lietuvoje, kaip ir į „Audi klubo“ ekspoziciją įriedėsiančiam „Audi A8“. Su didžiausia Baltijos šalyse „Žalgirio“ arena trejiems metams sutartį pratęsęs Kauno „Audi“ centras planuoja tribūnų užkulisiuose nuolat demonstruoti išskirtinius automobilius.

Juolab kad ateinantys 2018-ieji „Audi“ gamintojui itin gausūs intriguojančių naujienų. Viena jų – kaip tik šiomis dienomis viešumoje pasirodęs sportiškasis „Audi A7“, kuris kitų metų pradžioje pasieks ir Lietuvą. Ateinantį pavasarį Ženevos automobilių parodoje dienos šviesą išvys jau dabar Lietuvoje geidžiamas „Audi Q8“ visureigis, išsiskiriantis ypač inovatyviu dizainu ir A8 modelio genais interjero elementuose bei naujausios kartos elektronikoje. Ten pat ant pjedestalo stos ir „Audi A6“.

Revoliucinius metus užbaigs pirmasis „Audi“ elektromobilis – „E-tron“. Be to, verta pastebėti, kad „Audi“ dar šiemet pristatė koncepcinius modelius „Elaine“ ir „Aicon“ atitinkamai su ketvirtos ir penktos kartos autonomija. Pastarajame nebėra nei pedalų, nei vairo. Tai parodo futuristines gaires, kurias savo gaminiams ateities vizijose numato „Audi“.

Pasak V. Švedo, Kauno „Audi“ centras jau pasirengęs priimti išankstinius „Audi A8“ užsakymus. Pirmieji klientai naujaisiais pirkiniais į gatves galės išriedėti jau iškart po Naujųjų.

Naująjį „Audi A8“ flagmaną pradžioje galima rinktis iš dviejų skirtingų V6 turbininių variklių – 3.0 TDI arba 3.0 TFSI su visų varančiųjų ratų „quattro“ pavara. 2967 cm³ darbinio tūrio dyzelinis variklis pasiekia 210 kW (286 AG) ir 600 Nm sukimo momentą, leidžiantį iki 100 km/val. įsibėgėti per 5,9 sekundes. Benzininis tiesioginio įpurškimo motoras išvysto 250 kW (340 AG) galią ir 500 Nm sukimo momentą, kurių dėka 100 km/val. greitį galima pasiekti per 5,6 sekundes, o A8 L versijai – per 5,7 sekundes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių