Sugriežtinta renovuojamų daugiabučių investicinių projektų rengimo tvarka

  • Teksto dydis:

Pradėjus didelio masto darbus, neišvengiamai kyla nenumatytų rūpesčių. Taip nutiko ir su masine daugiabučių namų renovacija. Tačiau Aplinkos ministerija itin akylai seka visą jos eigą ir skubiai imasi priemonių trikdžiams pašalinti.

„Reaguodami į iškilusias problemas, operatyviai parengėme Daugiabučių namų atnaujinimo projektų rengimo tvarkos aprašo pakeitimus, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė. – Vienas svarbiausių pakeitimų – tai, kad dabar investicinių projektų rengėjai turės vykti į vietą, apžiūrėti, įvertinti objektą ir tik tada galės rengti projektą. Nėra gerai, kai svarbūs darbai atliekami net nemačius paties pastato, savo akimis neįvertinus jo būklės“.

Investicijų plano rengėjas, prieš rengdamas planą, privalės atlikti namo vizualinę apžiūrą, patikrinti užsakovo pateiktą su namu susijusią techninę dokumentaciją ir joje nurodytą informaciją. Tik remdamasis šiais duomenimis, jis turės plane pateikti numatomas modernizavimo priemones ir joms įgyvendinti reikiamų darbų apimtį.

Pagal patikslintąją tvarką investicijų plane reikės pateikti ne mažiau kaip du skirtingus namo atnaujinimo priemonių variantus ir juos palyginti. Viename iš variantų turės būti numatytas termoreguliatorių ir vėdinimo sistemos butuose ir kitose patalpose įrengimas. Gyventojai patys galės spręsti, kuris variantas jiems priimtinesnis.

Investicijų planai, kuriais bus numatoma sumažinti ne mažiau kaip 40 proc. renovuojamo namo šiluminės energijos sąnaudų, o bendra rangos darbų kaina sudarys daugiau kaip 25 proc. pastato atkuriamosios vertės, turės užtikrinti, kad būtų pasiekta ne mažesnė kaip C pastato energinio naudingumo klasė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių