Nuomos kaina veja iš Laisvės alėjos

Dienraščio žurnalistai pasidomėjo, kodėl pastaruoju metu Laisvės al. daugėja tuščių vitrinų. Vakar suskaičiavome, kad naujų nuomininkų ieško penkiolikos patalpų šeimininkai. 

Prie restorano "Miesto sodas" prieš kelis mėnesius duris užvėrė vyninė "Taškas A". Šalia Muzikinio teatro jau daugelį metų stūkso laisvos patalpos, kuriose kažkada veikė trikotažo parduotuvė.

Tuščios ir rytietiškais aromatais bei muzika viliojusios parduotuvės "Mažoji Indija" patalpos. Apie jos buvimą primena tik įmantrus fasadas ir kolonos prie durų.

Laisvės al. naujų nuomininkų ieško didžiulių patalpų prie buvusio "Merkurijaus" šeimininkai. Tai tik keletas tuščių objektų.

Laisvės al. bendruomenės pirmininko Karolio Ramoškos pagrindinė priežastis, kodėl verslininkams sunku įsitvirtinti Laisvės al., – nuomos kaina. Jo teigimu, maždaug už 100 kv. m ploto patalpas per mėnesį tenka atseikėti apie 6 tūkst. litų.

"Gaivinti Laisvės al. nori visi čia dirbantieji, tačiau nėra taip lengva įgyvendinti šią idėją. Nesame pajėgūs pakeisti situacijos,  vyraujančios nekilnojamojo turto rinkoje. Nuomos kainos Laisvės al. yra neadekvačiai didelės, palyginti su tuo, kiek čia per mėnesį galima uždirbti", – pastebėjo K.Ramoška.
Jo teigimu, nors neretai patalpos ilgokai stūkso tuščios, nuomos kaina nemažinama.

"Kokiu legaliu verslu turi užsiimti verslininkas, kad galėtų uždirbti tokius pinigus? Reikia susimokėti nuomą, atsiskaityti su darbuotojais, sumokėti mokesčius valstybei ir nors kiek užsidirbti pelno. Labai lengva apskaičiuoti, kad per mėnesį mažiausiai reikia uždirbti apie 12 tūkst. litų", – bandė skaičiuoti K.Ramoška.

Jis užsiminė, kad Senamiestyje nuomos kainos kur kas mažesnės, kai kur dvigubai. Todėl dalis verslininkų mieliau renkasi dirbti Senamiestyje nei Laisvės al.

K.Ramoškos žiniomis, iš pagrindinės miesto alėjos verslininkai dažniausiai persikrausto į didžiuosius prekybos centrus, kur nuomos kaina yra mažesnė, o klientų netrūksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

autoriui

autoriui portretas
geriau parasyk apie nuomos kainas akropolyje arba urmo bazeje nes ten jos gerokai didesnes

plauss

plauss portretas
pirmiausia savininkai tegul sutvarko fasada ir tik po to nuomoja patalpas. Nelabai nesuprantu, ar ne geriau sumazinti nuoma ir tureti pastovias iplaukas nei laikyti jas tuscias be jokios naudos

keistuoliai

keistuoliai portretas
Tai negi meras gali patalpų savininkus priversti pigiai išnuomoti savo nekilnojamą turtą?Negali.Nuosavybė juk neliečiama.Kaip savininkai nori taip jie ir elgiasi,o štai kokius būdu jie tapo tais "savininkais"tai jau prokurorų ir teismų reikalas.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių