Kovą butų kainos ūgtelėjo tik Vilniuje

„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), šių metų kovo mėnesio reikšmė išliko nepakitusi. Tai jau trečias mėnuo iš eilės, kai šis rodiklis nesikeičia, teigiama pranešime spaudai.

Kovo mėnesį Lietuvos didmiesčiuose buvo fiksuojami skirtingi kainų pokyčiai: Vilniuje buvo stebimas 0,1% augimas, kai tuo tarpu Kaune ir Klaipėdoje -  atitinkamai 0,3% ir 0,1% kainų sumažėjimas. Šiauliuose ir Panevėžyje kainų pokyčių kovą nebuvo užfiksuota. Sostinėje ryškiausi teigiami pokyčiai buvo stebimi senos statybos butuose gyvenamuosiuose rajonuose - 0,4% bei suremontuotuose senesnės statybos butuose Naujamiestyje, Antakalnyje ir Žvėryne -  0,5%.

Vertinant metinius duomenis, Vilniuje per paskutinius 12 mėnesių butų kainų pokytis buvo teigiamas ir siekė 1,1%. Kituose šalies didmiesčiuose šio rodiklio pokytis yra neigiamas: Kaune - 1,2%, Klaipėdoje - 1,9%, Šiauliuose - 3,8% ir Panevėžyje - 1,7%.


Šiame straipsnyje: nekilnojamasis turtasbutai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Brk.

Brk. portretas
Kaunieciai labai pradejo dometis uzmiescio namais, bet tik labai gerose vietose, netoli miesto, prie pusyno, vandens, tiesiog daug labiau pradejo vertinti vieta, o ne pati nama. Laikai keiciasi, matyt brestame...

l

l portretas
Kainos kilo,bet tikrai bet tikrai ne senu butu su kosminemis kainomis uz sildyma,kas uzkele kaina,tai vadybininkai,kurie maziau pardave tai nusprende nuo buto ne 10tuks uzsidetyi bet daugiau,va cia ir visas kainu kilimas:))))

Gyventojas

Gyventojas portretas
Prašome,šįlant orams, išjungti centrinį šildymą. Atėjo pavasaris ir tikrai,tikrai niekas nesušals,o tik sutaupys pinigų ir gyvens švaresnėj aplinkoj.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių