Išlaidas namui išlaikyti siūloma skaičiuoti ir pagal gyventojų skaičių bute

  • Teksto dydis:

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Valerijus Simulikas pristatė siūlymą, kad butų ir kitų patalpų savininkai išlaidas namui (statiniui) išlaikyti ir išsaugoti apmokėtų, tvarka mokesčius, rinkliavas ir kitas įmokas mokėtų proporcingai savo daliai arba pagal gyventojų skaičių bute ar patalpoje.

„Daugelis mokesčių, kuriuos žmonės moka, yra skaičiuojami pagal gyvenamąjį plotą. Šalia mokesčių pagal gyvenamąjį plotą galėtų būti alternatyva skaičiuoti pagal gyventojų skaičių. Mokestis už paslaugas nuo gyventojų skaičiaus būtų prasmingas ir socialinio teisingumo prasme – kuo daugiau bute ar name gyvena žmonių, tuo daugiau mokama už paslaugas“, – sakė V. Simulikas.

Šiam Civilinio kodekso 4.82 straipsnio 3 dalies pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIP-785 po pateikimo pritarė 47, susilaikė 9 Seimo nariai. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, projektą plenariniame posėdyje numatoma svarstyti pavasario sesijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesąžininga

Nesąžininga portretas
Aš manau, kad būtų nesąžininga skaičiuoti pagal gyventojų skaičių, o ne nuo buto ploto. Suprantu, jei gyventojai būtų sąžiningi ir sąžiningai deklaruotų gyvenančiųjų tame bute skaičių - tada taip, tačiau taip nėra. Prieš keletą metų mūsų namas susidūrė su tokia problema. Viena trijų kambarių butas, kuriame buvo deklaruotas vienas pensijinio amžiaus gyventojas, tačiau tame bute gyveno penki gyventojai, mokėjo tik už vieną gyventoją ir dar, kadangi buvo pensijinio amžiaus žmogus - tai dar tas butas gaudavo kompensaciją užšildymą. tai, o kur tada mokesčiai už naudojimąsi liftu, už šiukšles ir t.t.o kaip tie butai, kur turi šunis, juk namo reikmėms nė vieno lito nemoka, o šunis veda pasivaikščioti, reiškia papildomai naudojasi liftu, laiptinėje pilna šuns plaukų, o ir purvo laiptinėje daug daugiau, nes kai šunį veda į LAUKĄ pasivaikščioti, tai grįžta labai purvinomis kojomis ir purvas lieka tiek laiptinėje, tiek lifte. Tai būtų nesąžininga priimti tokį skaičiavimo būdą.

AISKU

AISKU portretas
kad siuksles sukaupia ne buto kvadratura, o tame bute gyvenantys zmones. Yra administratoriai,todel gali labai lengvai si darba atlikti, suzinoti tikslu kiekvieno buto gyventoju skaiciu. Taip dar bus suzinota,kas nuomoja butus ir ar tai yra legalu.

diedukas

diedukas portretas
o kas yra "gyventoju skaicius bute"? jei bute registruota 0 gyventoju tai bute niekas negyvena? gyvenu 4riu kambariu bute su seimyna (viso 4 zmones), bet esu priregistruotas aime pas dede Antana. koks gyventoju skaicius mano bute? sakot? o irodykit jei pagal popierius bute niekas neregistruotas :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių