Butai tampa saugia pinigų investicija

  • Teksto dydis:

Augančiais naujų butų pardavimais Vilniuje besidžiaugiantys nekilnojamojo turto plėtotojai teigia, kad dalis pirkėjų naujuose daugiabučiuose iškart perka po kelis butus ir vėliau juos nuomoja.

Iš tokios investicijos tikimasi 5-6 proc. grąžos, tačiau įvertinant būsto nusidėvėjimą ir su tuo susijusias investicijas ateityje, grąža gerokai sumažėja, rašo "Verslo žinios".

"Nordea Bank Lietuvos" ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad nekilnojamasis turtas pagal grąžos ir rizikos santykį šiuo metu atrodo nebloga investicija - grąža vidutinė, o rizika žemesnė nei vidutinė.

Pasak bendrovės "MG Valda" direktorės Sigitos Survilaitės-Mekionienės, tarp pirkėjų, kurie butų įsigyja kaip investiciją, populiariausi 2 kambarių maždaug 40 kvadratinių metrų ploto butai.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Vilniuje tiesiogiai iš nekilnojamojo turto plėtotojų nupirkta apie 1.000 naujos statybos butų. Tai beveik trečdaliu daugiau negu antrąjį 2012 metų pusmetį ir beveik 50 proc. daugiau, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.


Šiame straipsnyje: butaipinigaiinvesticija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patirtis

Patirtis portretas
O jei pastatys atomine salia Vilniaus, tikrai tai nebus saugi investicija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių