„Volkswagen“ vadovai priversti grąžinti pinigus už skrydžius privačiais lėktuvais

  • Teksto dydis:

Į keblią padėtį patekusios Vokietijos automobilių pramonės milžinės „Volkswagen“ (VW) vadovai priversti bendrovei grąžinti milijonus eurų už skrydžius privačiais lėktuvais, sekmadienį pranešė laikraštis „Bild am Sonntag“.

Grupės valdybos nariams daug metų buvo siūloma skraidyti bendrovei priklausančiais privačiais lėktuvais komercinio skrydžio ar net mažesne kaina.

Tačiau iki 2014 metų direktorių naudojimasis lėktuvais asmeninėms kelionėms ir šeimos atostogoms smarkiai pabrango, todėl tuometinis stebėtojų tarybos narys Ferdinandas Piechas pareikalavo šias milijonus eurų siekiančias išlaidas padengti.

Tarp turinčių grąžinti dideles sumas yra grupės vadovas Martinas Winterkornas (Martinas Vinterkornas). Jis atsistatydino iš šių pareigų, kai „Volkswagen“ prisipažino į savo automobilius diegusi programinę įrangą, klaidinusią išmetamųjų dujų matavimo prietaisus per technines apžiūras. Tokios programos buvo įdiegtos į 11 milijonų automobilių visame pasaulyje.

Sąskaitas, kurios kai kuriais atvejais viršija 1 milijoną eurų, taip pat gavo dabartinis stebėtojų tarybos pirmininkas Hansas-Dieteris Poetschas (Hansas Dyteris Petčas) ir VW dukterinės įmonės „Audi“ vadovas Rupertas Stadleris (Supertas Štadleris).

VW vadovai neteko ir kitų privilegijų, įskaitant būsto nuomos subsidijas. Be to, sugriežtinti bendrovės automobilių ir vairuotojų naudojimo apribojimai privačioms kelionėms, pranešė „Bild am Sonntag“.

Vadovams toliau siūloma privačiais lėktuvais savaitgaliais nemokamai grįžti namo iš įmonės centrinės būstinės Wolfsburge šiaurės Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bravisimo

Bravisimo portretas
Lietuviams niekada nereikės grąžinti pasisavintų pinigų. Mūsų šalis kur kas sąžiningesnė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių