VMI tikrina „MG Baltic“ savininką D. Mockų

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlieka vieno didžiausių Lietuvoje verslo koncernų „MG Baltic“ prezidento ir vienintelio akcininko Dariaus Mockaus patikrinimą. Anksčiau VMI skelbė atliekanti ir keturių koncerno įmonių patikrinimus.

„Tikrina, tam tie mokesčiai ir yra, kad tikrintų (...) Čia nei pirmas, nei paskutinis patikrinimas, man atrodo, aš jų net nefiksuoju. Kiekvienas daro savo darbą, nieko blogo aš tame nematau“, - BNS sakė D.Mockus.

VMI atstovas spaudai Darius Buta BNS sakė negalintis patvirtinti informacijos apie atliekamą tyrimą, kadangi inspekcija informacijos apie gyventojų atžvilgiu atliekamus kontrolės veiksmus neteikia.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar 2014 metais sukritikavo VMI darbą ir teigė, kad „naujas formas įgavę oligarchiniai dariniai skaldo ir dalinasi Lietuvą“. Žiniasklaida spėliojo, jog šalies vadovės minėti dariniai buvo „MG Baltic“ ir koncernas „Icor“.

D.Mockus buvo apklaustas galimos politinės korupcijos tyrime, kuriame koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis įtariamas papirkus buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį. Pastarajam pateikti įtarimai prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu.

Koncerno grupei priklauso alkoholio gamybos ir prekybos įmonės „Stumbras“, „Alita“, „Mineraliniai vandenys“, LNK televizija, naujienų portalas alfa.lt, nekilnojamojo turto bendrovės „Mitnija“ ir „MG Valda“, mažmeninės prekybos drabužiais įmonė „Apranga“, logistikos bendrovė „Tromina“.

„MG Baltic“ 2014 metų konsoliduotas grynasis pelnas siekė 13,444 mln. litų - 23,3 proc. mažiau nei 2013 metais, konsoliduotos pajamos išaugo 12,5 proc. iki 577,587 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

john

john portretas
kam tikrinti "oligarchus" pas juos visada "vsio zakonno". tik tuscias darbas ir resursu svaistymas. Lietuvos mokesciai geriausiai renkami is "mazu zuveliu" jie ir ginybos neturi ir klaidas daznai daro , juos geriausia tikrtinti....o "oligarchai" tai kaip "banginiai" plaukia ir jiems neidomu, jie turi savo tikslus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių