Visą vasarą – akcija „Tau ledai, o Jiems delfinų pagalba“

  • Teksto dydis:

Delfinai yra puikiai žinomi dėl savo draugiškumo, gebėjimo džiuginti vikrumu ir grakštumu pasirodymų metu. Tai gyvūnai, kurie dovanoja gerą nuotaiką ir puikias emocijas. Be viso to, delfinai puikiai geba bendrauti su žmonėmis, jaučia jų nuotaikas, skatina atsiskleisti. Jau daugiau nei 15 metų Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume yra vykdomi bendravimo su delfinais užsiėmimai, o vaikams su specialiaisiais poreikiais šis bendravimas daro tikrus stebuklus.

Todėl šį rudenį „Premia KPC“ kartu su „Maxima“ kviečia specialiųjų poreikių turintiems vaikams padovanoti delfinų terapijos programą. Akcijos „Tau ledai, o Jiems delfinų pagalba“ metu, visą vasarą, mėgaukitės „Klasikos“ ledais vafliniuose puodeliuose ir tokiu būdu prisidėkite prie gražaus tikslo – šį rudenį net penkiolikai šeimų bus padovanoti nemokami delfinų terapijos užsiėmimai. Prisidėti prie vaikų gerovės labai paprasta – užtenka nukeliauti į prekybos centrą „Maxima“ ir įsigyti specialiu akcijos ženklu pažymėtų „Klasikos“ ledų vafliniame puodelyje. Taip porcija ledų bus ne tik atgaiva karštą vasaros dieną, bet ir jėgų suvienijimas vardan kilnaus tikslo.

Prasmingas smaližiavimas

„Mūsų bendrovė nuolatos prisideda prie socialinių projektų, nes tikime, kad tik kartu mes galime nuversti kalnus, padėti vieni kitiems įveikti sunkumus. O bendradarbiavimas su Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumu, kuris yra vienintelė vieta Baltijos šalyse teikianti delfinų terapijos paslaugas, ypatingai svarbus, nes ši pagalba bus skirta mažiausiems mūsų bendruomenės nariams. Džiaugiamės, jog bendromis jėgomis suteiksime galimybę net penkiolikai šeimų pasinaudoti delfinų terapiniu gydymu“, – sako Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

 

 

Delfinų terapijos centro vedėjos dr. Brigitos Kreivinienės teigimu, tai bus labai didelė pagalba šeimoms, o ypač toms, kuriose augantys vaikai yra itin sudėtingos sveikatos būklės.

Bendravimas su delfinais suteikia daug teigiamų emocijų, vandens aplinka yra tinkama įgyvendinti fizinės ir sensorinės reabilitacijos principus specialistams. Delfinas sugeba jausti žmogaus nuotaikas, supranta gestus, pats prašo dėmesio kalbindamas, žaismingai mesdamas kamuoliuką ar taškydamas vandeniu. Ši bendravimo forma yra itin veiksminga ne tik vaikams, kurie dėl negalios yra uždari, nelinkę bendrauti, bet ir jų šeimos nariams: stebėdami, kaip vaikas atsiskleidžia bendraudamas su delfinais, tėvai iš naujo pažįsta savo vaiką, formuojasi naujas, dar tvirtesnis ir artimesnis tarpusavio ryšys.

„Ši žaisminga ir kartu prasminga idėja kilo iš ilgametės Lietuvos jūrų muziejaus ir „Premia KPC“ partnerystės bei diskusijų apie tai, jog Lietuvoje yra daug šeimų, auginančių vaikus su specialiais poreikiais ir negalinčiais pasinaudoti delfinų terapija. Specialūs užsiėmimai, specialistų konsultacijos ir šių unikalių žinduolių draugija išties daro stebuklus, nors per metus šia paslauga pasinaudoti norėtų net 500 šeimų, galime priimti tik iki 170. Todėl didžiausią poreikį šiai paslaugai turinčioms šeimoms šis rugsėjis draugaujant su delfinais taps tikras stebuklas“, – sako dr. B. Kreivinienė, delfinų terapijos centro vedėja.

„Labai džiaugiamės, kad suvienijus jėgas su Lietuvos jūrų muziejumi ir „Maxima“ šių metų vasarą pavyks įgyvendinti tokią gražią idėją ir prisidėti prie vaikų, turinčių specialiųjų poreikių, gerovės“ - teigia „Premia KPC“ generalinis direktorius Alvydas Malakauskas.

Ar jau pradėjote ledų valgymo sezoną?

Anot B. Kreivinienės, vienam vaikui yra skiriama dešimt užsiėmimų. „Svarbiausia tai, kad per tą laiką tėvai pamato kitokį savo vaiką, nei jau yra įpratę. Laimingą, atsipalaidavusį, žaidžiantį su naujais draugais – delfinais. Taip pat tėveliai gauna savitarpio pagalbą bendraudami su kitais tėvais ir, žinoma, profesionalias delfinų terapijos centro specialistų konsultacijas“, – pasakoja delfinų terapijos centro vedėja dr. B. Kreivinienė ir patikina, kad draugystė su delfinais tampa tikru tramplinu tolesniam darbui su vaiku.

Tuzinas suaugusių delfinų Glorija, Gabija, Argas, Premia, Perla, Baltis, Banga, Smiltė, Vėjas, Arija, Tija ir Bitė, bei trys mažyliai – šis gausus būrys kartu su socialinės akcijos „Tau ledai, o Jiems delfinų pagalba“ sumanytojais klausia, ar jau pradėjote ledų valgymo sezoną? Už tai delfinai pasiruošę skirti dvi savaites savo brangaus laiko ir rezultatus, kurie bus paskata nesustoti ir kiekvieną dieną tęsti kelionę gerųjų pokyčių link. Juk pagrindinis tikslas – pagalba visai šeimai, nes vieno jos nario reikmės paliečia visą šeimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvika

Liudvika portretas
Sauni akcija.Paremkime

na

na portretas
ledų nemėgstu, bet akcija sveikintina ir ta proga keletą porcijų tikrai nusipirksiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių