Vilniaus savivaldybei leista pirkti apskųstas taksi paslaugas

  • Teksto dydis:

Privataus taksi verslo atstovai, matydami konkurenciją ribojančius perteklinius reikalavimus, apskundė Vilniaus miesto savivaldybės paskelbtą taksi paslaugų pirkimą, kurio sąlygos, įtariama, palankios tik "Vilnius veža", tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba leido tęsti pirkimo procedūras, o sutartis turėtų būti pasirašyta kitą savaitę, rašo "Verslo žinios".

Skundus pateikė Taksi paslaugų teikėjų asociacija ir "Sauda", nes pirkimo sąlygose reikalauta, kad taksi paslaugas teiksiančios įmonės automobiliai atitiktų "Euro 5" ekologijos reikalavimus, dalis jų turėtų ne mažiau kaip 690 litrų talpos bagažinę. Pasigirdo įtarimų, kad vienintelį pasiūlymą pateikė ne kas kitas, o Vilniaus mero Artūro Zuoko iniciatyva įsteigta įstaiga "Vilnius veža".

Praėjus porai mėnesių po skundo, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) savo interneto svetainėje paskelbė taksi paslaugų pirkimo vertinimo išvadas. Jose rašo nenustačiusi pažeidimų, galinčių turėti įtakos pirkimo rezultatams, todėl neprieštarauja, kad perkančioji organizacija tęstų pirkimo procedūras. Pirkimo išvados nustebino skundus pateikusius verslininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yura

Yura portretas
Lietuva ! Tai korumpuota valstybe. Ka nori tai ir daro valdyninkai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių