„Viasat“ įpareigota transliuoti LRT Kultūros kanalą

  • Teksto dydis:

Retransliuotojas „Viasat“ iki šių metų pabaigos privalės pradėti transliuoti kanalą „LRT kultūra“, nusprendė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) šią savaitę atmetė „Viasat“ skundą, kuriuo bendrovė prašė panaikinti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) sausį priimtą įpareigojimą transliuoti kanalą. Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

LRTK reikalauja, kad kanalas būtų pradėtas transliuoti iki šių metų pabaigos. Tuo metu „Viasat“ nurodė, kad šiam reikalavimui įvykdyti iš viso techninėms priemonėms, sutarčių su palydovo operatoriumi sudarymui bendrovė turėtų investuoti apie 0,5 mln. eurų.

„Kanalą LRT Kultūra rodytume, tačiau transliuotojas (LRT) nėra paruošęs šio kanalo signalo pateikimo per palydovą – šis kanalas nėra laisvai prieinamas palydove, todėl mes techniškai negalime jo rodyti. Dėl šios priežasties manome, kad mes atitinkame Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimus ir turime būti atleisti nuo įpareigojimo rodyti kanalą“, – BNS anksčiau yra sakęs „ Viasat“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Gediminas Galkauskas.

LVAT pažymėjo, kad retransliuotojai rodyti visas nekoduotas nacionalinės televizijos programas įpareigoti Visuomenės informavimo įstatymu.

„Taigi, net ir pritaikius pareiškėjo prašomą reikalavimo užtikrinimo priemonę ir sustabdžius Komisijos 2016 m. sausio 20 d. sprendimo galiojimą, tai savaime nebūtų pagrindas pareiškėjui nevykdyti Visuomenės informavimo įstatymo (...) įtvirtinto reikalavimo“, - rašoma teismo sprendime.

LVAT taip pat nurodo, jog galbūt patiriamus nuostolius bendrovė gali išsiieškoti įstatymų nustatyta tvarka.

Lietuvoje nuo 2002 metų veikianti „ Viasat“ paslaugas teikia Baltijos šalyse ir Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: LRTViasattelevizijaLRT kultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

o pinietis

o pinietis portretas
turi ziuret tik kulturos kanalus ir basta...

Pilietis

Pilietis portretas
Keisti komentarai - ar tai rašo ne Lietuvoje gyvenantys? Kokia čia diskusija - VIASAT turi transliuoti abu LRT kanalus ir basta. Ar jums per daug kultūros?

kodėl?

kodėl? portretas
Iš tikrųjų, kodėl Lietuvos vyriausybėi neįpareigoti respublikos gyventojų privalomai žiūrėti tik "teisingus" televizijos kanalus ir programas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių