„Vakarų Baltijos laivų statykla“ stato dalinai įrengtus patrulinių laivų korpusus

  • Teksto dydis:

„Vakarų Baltijos laivų statykla“ (VBLS) pasirašiusi sutartį su Vokietijos įmone „Fassmer‘‘ GmbH dėl dviejų pakrančių apsaugos patrulinių laivų korpusų statybos ir dalinio jų įrengimo, tęsia darbus ir jau yra pradėję antrojo laivo korpuso statybą. Pastarojo laivo statybos darbų pradžią pažymėjimo simboliška taip vadinama Kylio padėjimo (ang. Keel laying) ceremonija, kurioje dalyvavo tiek kompanijos "Fassmer" atstovai, tiek ir galutinis projekto užsakovas - Vokietijos federalinės policijos vadovybė.

Būsimi pakrančių apsaugos patruliniai laivai bus skirti patruliuoti Vokietijos pakrančių vandenyse. Juose numatyta įrengti specialiųjų tarnybų sraigtasparnių nusileidimo aikštelę, taip pat planuojama įrengti po dvi vietas greitojo reagavimo būrio kateriams. Šio tipo laivai pakeis senuosius pakrančių apsaugos patruliavimo laivus. Pirmojo laivo korpusą su daline apdaila užsakovui planuojama atiduoti jau šių metų kovą, o antrąjį liepos pabaigoje.

Dalinai įrengti laivų plieniniai korpusai, kurių kiekvieno svoris sieks apie 700 tonų, bus pastatyti Klaipėdos laivų statykloje, o baigiamieji  gamybos bei įrengimo darbai bus atliekami Vokietijoje. Patruliniai laivai, kurių korpusų ilgis sieks 86, o plotis 13 metrų, atitiks naujausius dizaino, technologijų ir aplinkosauginius reikalavimus.

„Nuoseklus darbas įgyvendinant ilgalaikę įmonės veiklos strategiją, nuolat investuojant į inovatyvias gamybos technologijas, procesų valdymą bei darbuotojų kompetencijų kėlimą, užtikrina mūsų konkurencingumą ir galimybes gauti užsakymus iš labai aukštus reikalavimus bei standartus puoselėjančių Vokietijos jūrinės pramonės lyderių, tokių kaip kompanija "Fasmer", - apie ypatingą užsakymą kalbėjo „Vakarų laivų gamyklos“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

„Fassmer“ GmbH yra viena seniausių laivų statyklų Vokietijoje, turinti gilias laivų statybos tradicijas. Įmonės pagrindinės veiklos kryptys yra laivų statymas, gelbėjimo valčių projektavimas ir gamyba, denio įrangos (kranai ir kt. tech. mazgai) gamyba, offshore vėjo jėgainių ir kompozitinių (mikropluošto iš stiklo, anglies, plastiko) konstrukcijų gamyba. Laivų statykla specializuojasi karinių laivų,  mokslinių tyrimų laivų, keltų, jachtų,  SAR (Search & Rescue) ir patruliavimo laivų statyboje.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Šaunu ,kad reikalai gamykloje juda į priekį .Bus darbo,bus ir pinigelių.Tik broko nedarykite ,tada ir bus daugiau užsakymų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių