V. Pranckietis: ,,Lietuvos paštas“ regionuose atlieka ne tik savo funkcijas

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerijos valdomas ,,Lietuvos paštas" šalies kaimo vietovėse ne tik atlieka savo funkcijas, bet tampa susibūrimo vieta, kur žmonės gali bendrauti vienas su kitu, todėl reikėtų plačiau pasvarstyti apie planuojamą reformą, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Manau, kad į paštą neturėtume žiūrėti vien tik kaip į paslaugą. Paštas yra ir socialinis reiškinys. Ten žmonės ateina ne tik dėl pašto reikalų, bet ir turi žmogų, su kuriuo gali pabendrauti. Gavome laiškų iš paštininkų ir iš žmonių, kad neuždarytume tų paskutinių vietų, kur jie galėtų ateiti. Tai ta vieta, kur žmogus ateina pabendrauti ir laiškuose rašoma, jog jei neliktų pašto, tai nebūtų kur išeiti iš namų“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Pranckietis.

Anot jo, reikėtų detaliau pasvarstyti, kaip keisti pašto sistemą, kad ji būtų efektyvesnė, tačiau atliktų ir kitas socialines funkcijas.

„Kai kur tai yra paskutinė įstaiga kaimuose, tai žmonės nori ją turėti ir reikia klausti žmonių, ką jie nori turėti“, - tvirtino Seimo vadovas.

Praėjusią savaitę Seimo „valstiečių“ frakcija paprašė laikinai sustabdyti ,,Lietuvos pašto" planuotą reformą ir atlikti bandomąjį projektą.

,,Lietuvos paštas" teigė, kad pertvarkius tinklą kaimuose, paslaugos žmonėms būtų teikiamos namuose ar mobiliuose pašto skyriuose. Skaičiuota, kad investicijos į pertvarką sieks daugiau nei 1 mln. eurų, o per kelerius metus bus sutaupyta 6,5 mln. eurų sąnaudų.

,,Lietuvos paštas" buvo numatęs pertvarkyti iš viso 350 stacionarių ir 27 kilnojamus paštus.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 674 pašto skyriai, iš kurių 465 - kaimo vietovėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Pštas labai svarbus ypač kaimo vietovėse,tačiau jie likę be kontrolės ir savivaliauja. Nesirūpina veiklos efektyvumu,o tik kainų didinimu ir tokiu būdu gautų lėšų dalijimui labdarai. Jei nesugebi uždirbti tai ir nedalink. Kaime taip pakėlė įkainius už spaudos pristatymą, kad liksime be spaudos. Kontrolės nėra, jie "savarankiški", nors ie ubagai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių