Uosto direkcijai – reikšmingi įvertinimai

  • Teksto dydis:

Devintą kartą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos surengtuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose įmonėms išdalinti svarūs įvertinimai. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pelnė „Metų darbovietės“ ir „Metų bendruomeniškiausios“ sertifikatus.

„Mes labai džiaugiamės, kad mūsų darbus pastebi Lietuvos visuomenė. Džiaugiamės, kad esame vertinami ne tik už krovos rezultatus, pajamas į valstybės biudžetą, bet ir už indėlį į bendruomeniškumą, už rūpestį darbuotojais. Manau, kad „Metų bendruomeniškiausios“ įvertinimas mums skirtas ir už tai, kad prisidedame prie miesto infrastruktūros gerinimo, kruizinės laivybos plėtros, nors ši sritis yra tik 1 procentas mūsų pajamų, bet puikiai suprantame, kokią naudą Klaipėdai ir Lietuvai teikia kruizinių laivų turistai, todėl stengiamės, kad jų būtų vis daugiau“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

„Metų bendruomeniškiausios“ apdovanojimas skiriamas už indėlį prisidedant prie visuomenės bendruomeniškumui svarbių vertybių skatinimo ir pridėtinę vertę kuriančių projektų visuomenei vystymo. Apskaičiuota, kad nuo 2000 m. iki 2015 m. Klaipėdos miesto gerovei – miesto socialiniams ir investiciniams projektams – Klaipėdos valstybinio jūrinio uosto direkcija skyrė apie 53 mln. eurų.

Anot A. Vaitkaus, ypač džiugina, kad Uosto direkcija pripažinta „Metų darboviete“. Nors Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos kolektyvas yra apie 25–30 proc. mažesnis nei Talino ar Rygos, vieno žmogaus išdirbis yra gerokai didesnis. Įmonė skiria ypatingą dėmesį savo darbuotojų sveikatai – jau antrus metus iš eilės darbuotojai yra draudžiami savanoriškuoju sveikatos draudimu.

„Metų darbovietės“ įvertinimas yra labai reikšmingas, tikimės tą statusą išlaikyti ir ateityje. Smagu, kai matai besišypsantį žmogų ateinantį į darbą ir su šypsena išeinantį. Vadinasi, su vidiniu klimatu Uosto direkcijoje yra viskas gerai“, – teigė A. Vaitkus.

Įmonių paraiškas vertino ir nugalėtojus rinko kompetentinga komisija, sudaryta iš Socialinės apsaugos ir darbo, Aplinkos ir Ūkio ministerijų bei Trišalėje taryboje atstovaujančių darbuotojų organizacijų ir darbdavių organizacijų atstovų. Komisijos darbe taip pat dalyvavo akademinio sluoksnio, moterų ir vyrų lygybės, jaunimo verslumo, įmonių socialinės atsakomybės skatinimo srities žinovai, pripažinti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Pernai vykusiuose apdovanojimuose Uosto direkcija buvo įvertinta „Metų sportiškiausios“ ir „Metų bendruomeniškiausios“ kategorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių