Uosto direkcijai – reikšmingas apdovanojimas už darbuotojų sveikatos puoselėjimą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija įvertinta už rūpinimąsi darbuotojų sveikata. Konkurse „Sveikatą puoselėjanti įmonė 2016“ Uosto direkcija tapo nugalėtoja nominacijoje „Už darbuotojams taikomų sveikatinimo priemonių gausą“.

Konkursą „Sveikatą puoselėjanti įmonė 2016“ surengė Sveikatos apsaugos ministerija ir Higienos institutas. Juo buvo siekiama išrinkti įmones, geriausiai besirūpinančias įvairaus amžiaus darbuotojų sveikata bei parodyti sveikos darbo aplinkos kūrimo ir darbuotojų sveikatinimo priemonių vykdymo įmonėje naudą, pristatyti tai kaip sektiną pavyzdį kitoms įmonėms.

„Uosto direkcija rūpinasi savo darbuotojų sveikata, nes kiekvieno žmogaus sveikata – labai didelis turtas, o mūsų kolektyvas yra gerokai mažesnis už kaimyninių uostų kolektyvus, tai reiškia, kad vieno žmogaus išdirbis iš tikrųjų yra labai didelis. Jau antrus metus iš eilės kiekvienas įmonės darbuotojas yra apdraustas savanoriškuoju sveikatos draudimu, kuriuo gali pasinaudoti sveikatinimo tikslams. Šią iniciatyvą darbuotojai labai vertina. Noriu pasidžiaugti, kad mūsų kolektyvas aktyviai dalyvauja ir patys organizuoja sporto renginius. Uosto direkcija Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose buvo įvertinta kaip sportiškiausia įmonė“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Skatindama sveiką gyvenseną, Uosto direkcija skiria ypatingą dėmesį sportinėms veikloms. Įmonės darbuotojai dalyvauja spartakiadose, įvairiose varžybose. Uosto direkcija ir pati organizuoja sporto renginius, kuriuose dalyvauja miesto bendruomenė, kai kurie jų, pavyzdžiui, kasmet Jūros šventės metu rengiamos „Drakonų“ valčių lenktynės ar Uosto direkcijos ir Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacijos iniciatyva Smiltynėje kasmet rengiamos tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“ yra žinomi ir už šalies ribų. Įmonės komanda kasmet dalyvauja Baltijos uostų krepšinio čempionate, Uosto įmonių darbuotojų spartakiadoje, kurioje uosto kompanijų komandos varžosi mini futbolo, tinklinio, krepšinio, stalo teniso ir kitose  sporto šakose.

Pirmą kartą surengto nacionalinio sveikatos konkurso nugalėtojai buvo paskelbti ir apdovanoti Vilniuje vykusios tarptautinės konferencijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių