Unikali muzika: kaip skamba pusės milijono 4G interneto vartotojų orkestras?

  • Teksto dydis:

Daugiau nei pusė milijono Lietuvos gyventojų, kurie naudojasi „Tele2“ 4G internetu, tapo išskirtinio koncerto dalyviais. Antradienio vakarą Vilniuje esančioje šiuolaikinio meno galerijoje „Tsekh“ buvo pristatyta unikali muzikinė instaliacija, naršymo 4G tinkle duomenis paverčianti originaliu ir niekur kitur negirdėtu kūriniu – 4G muzika.

„Lietuviai yra išties nemažai nuveikę mokslo, inovacijų srityse. Savo pasiekimais pasaulio akivaizdoje nenusileidžia ir mūsų šalies menininkai. Ši muzikinė instaliacija yra puikus pavyzdys, kad mokslas, inovacijos ir menas gali žengti išvien. Tačiau kūrybos procesas tęsiasi toliau. Dabar už jį atsakingi mūsų tinklo 4G interneto vartotojai, kurių kiekvienas dėl šios inovatyvios instaliacijos tampa daugiau nei pusę milijono gyventojų vienijančio orkestro dalimi“, – sakė inovacijas skatinančios telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ marketingo direktorius Mindaugas Savickas.

Bendradarbiaujant su Lietuvos programuotojais išskirtinai šiam projektui buvo sukurtas specialus algoritmas, kuris suteikia impulsą naršymo 4G tinkle duomenims ir juos konvertuoja į muziką. Nuo to, kiek „Tele2“ vartotojai naršo 4G tinkle, priklauso natos skambėjimo dažnumas, trukmė, intensyvumas ir kiti muzikiniai parametrai. Algoritmas veikia taip, kad, klausydamiesi instaliacijos šiuo metu, girdite muziką, konvertuotą pagal prieš savaitę sugeneruotus naršymo duomenis.

Instaliacijos pagrindas yra sudarytas 77-ių segmentų, kurių kiekvieną sudaro pagal tam tikrą natą suderinta metalo plokštelė, skambesio aktyviklis, skambesio slopintuvas, rezonatorius, elektronika, tvirtinimo elementai ir šviesa. Erdvė, kurioje yra instaliacija, padalyta į devynis plačius ir keturis ilgus koridorius. Klausydamiesi instaliacijos priklausomai nuo judėjimo krypties ar judesio intensyvumo girdėsite vis kitokią muzikinę kompoziciją: skirtingo ritmo, tonacijos ir harmonijos.

Šis išskirtinis projektas – naujojo „Tele2“ Inovacijų biuro eksperimento ir instaliacijos autoriaus Andriaus Šarapovo idėjos rezultatas.

Iki birželio 18 d. kinetinė instaliacija veiks šiuolaikinio meno galerijoje „Tsekh“ (Vytenio g. 6, Vilnius) ir kiekvieną norintį nemokamai kvies į unikalią muzikinę patirtį – išgirsti, kaip skamba internetas. Galerijos darbo laikas: antradieniais–penktadieniais – nuo 14 iki 20 val., savaitgaliais – nuo 12 iki 20 val.


Šiame straipsnyje: tele2muzika4g internetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių