TV3 pardavimo sandoris: svarbiausios citatos ir datos

Švedijos žiniasklaidos koncernui „Modern Times Group“ (MTG) JAV fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“ parduodant verslą Baltijos šalyse, įskaitant Lietuvos TV3 televizijos grupę, BNS pateikia svarbiausius sandorio vertinimus.

MTG prezidentas ir generalinis direktorius Jorgenas Madenas Lindemannas: „Baltijos regione veikėme du dešimtmečius ir mūsų kolegos čia sukūrė sėkmingą verslą. Siekiame įsitvirtinti pasaulinėje skaitmeninėje arenoje ir džiaugiuosi, jog radome pirkėją, kuris palaiko mūsų požiūrį dėl Baltijos šalių verslo potencialo. Mūsų Baltijos šalių kolegos gali laukti naujos eros, kuri išnaudos visas Baltijos šalių rinkos galimybes“.

„Providence“ vykdomasis direktorius Karimas Tabetas: „MTG Baltijos šalių televizijos transliacijų verslai yra savo sričių lyderiai ir džiaugiamės galėdami prisijungti prie talentingos žmonių grupės ir kartu auginti bendrovę. Po „Bitės“ grupės įsigijimo 2016 metais, šis įsigijimas pabrėžia „Providence“ įsipareigojimus investuoti Baltijos šalių regione“.

TV3 vadovė Lietuvoje Laura Blaževičiūtė: „Žinome, kad „Providence“ mūsų regione turi ilgalaikių tikslų ir valdo sėkmingas investicijas į telekomunikacijų ir media sektorius. TV3 komanda neabejoja, kad suderinus amerikietišką „Providence“ patirtį bei verslo įgūdžius ir mūsų energiją, Lietuvos media rinka gaus naują postūmį plėtrai“.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Nerijus Maliukevičius: „Svarbu tai, kad mums strategiškai svarbi žiniasklaida išlieka Vakarų kapitalo rankose. Esame turėję ir kitų pavyzdžių, kai žiniasklaidą iš Skandinavijos investuotojų perimdavo mūsų vietinis verslas (2003 metais koncernas „MG Baltic“ iš Švedijos „Bonnier“ grupės įsigijo LNK televiziją - BNS), o įsigytos žiniasklaidos priemonės tapdavo antrine arba net palaikomąja naujųjų savininkų veikla“.

Informacinių technologijų ekspertas Džiugas Paršonis: „Galbūt čia labai tolimas žingsnis, turint galvoje, kad kažkada mes turėsime 5G ir 6G ryšį. Iš tikrųjų ateis laikas, kai telefonas ar apskritai mobilus įrenginys taps praktiškai televizoriumi. Kol kas jis tos funkcijos neatlieka, nes jeigu mes pasižiūrime vieną kitą klipą, tai dar nėra televizija“.

Lietuvos verslo konfederacijos Mokesčių komisijos pirmininkas Marius Dubnikovas: „Visada didinant grupėje įmonių skaičių, yra sinergijos galimybių. Tai priklauso nuo vadovų vaizduotės ir lankstumo, kartu kuriant produktus arba naudojantis vienų ir kitų galimybėmis. Greičiausias produktas gali būti tarpusavio produktų reklamavimas ir produktų pateikimas skirtingiems vartotojams“.

„Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka: „Įdomiausia yra tai, kad fondas yra specializuotas, kuris būtent taikosi į komunikacijos, medijos, informacijos ir švietimo kompanijas. Tai iš šito galima tikėtis jų pačių valdymo indėlio. Galime turėti įvairių įdomių dalykų, aš nenoriu spekuliuoti, kokie bus sprendimai, bet faktas, kad jie ateina su ryžtu likti Baltijos šalyse, kur jie mato sparčiai augančią rinką“.

Svarbiausios datos

Pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“ penktadienį pranešus, kad ji už 115 mln. eurų iš Švedijos žiniasklaidos koncerno „Modern Times Group“ (MTG) perka jo verslą Baltijos šalyse, BNS pateikia svarbiausius Lietuvos TV3 televizijos grupės veiklos faktus.

1992 metais Lietuvoje įkurta bendrovė „Tele-3“, jai suteikta televizijos transliavimo licencija. „Tele-3“ tapo pirmuoju komerciniu kanalu Lietuvoje, o pirmą kartą jis transliavo 1993 metų balandį. Kanalo įkūrėja ir pirmoji direktorė buvo išeivijos antropologijos profesorė, kandidatė į Lietuvos prezidentus Liucija Baškauskaitė.

1996 metų balandį „Tele-3“ iškelta bankroto byla. Visas bendrovės skolas padengė Švedijos MTG, vėliau įsigijęs bendrovės akcijų.

1997 metais televizija pervadinta į TV3, vėliau pakeistas ir bendrovės pavadinimas. 1996 metais TV3 kanalas pradėjo veikti Estijoje, o 1998 metais - Latvijoje. Švedijoje, Danijoje ir Norvegijoje TV3 pradėjo veikti 1987 metais - kanalą sukūrė Švedijos koncernui MTG priklausantis televizijos transliatorius „Viasat“.

2002 metais TV3 pradėjo plėtrą Lietuvos televizijos rinkoje, įkūrus kanalą „Tango TV“ ( 2008 metais jis pervadintas į TV6, kaip ir visos MTG grupės antriniai kanalai), ir įžengus į radijo rinką, kai įsigijo jaunimui skirtą šokių muzikos radijo stotį „Power Hit Radio“ ( 2005 metais jos valdymą Lietuvos bendrovė MTG).

2005 metais TV3 už neskelbiamą sumą įsigijo Klaipėdoje transliavusią Vakarų Lietuvos televiziją (VLT), kuri be kita ko retransliavo „Tango TV“ ir kitų televizijų laidas. 2008 metais ji prijungta prie TV3.

2011 metais pristatytas moterims skirtas kanalas TV8, TV3 savo turinį pasiūlė interneto puslapyje tv3play.lt, kuriame galima žiūrėti ir antrinių bendrovės kanalų turinį.

2015 metais TV3 už neskelbiamą sumą įsigijo Estijos interneto reklamos bendrovę „SmartAD“.

2016 metų pabaigoje buvo pranešta, jog MTG svarsto apie Baltijos šalių verslo pardavimą.

2017 metų kovo 17 dieną MTG verslą Baltijos šalyse už 115 mln. eurų įsigijo JAV fondų valdymo bendrovė „Providence Equity Partners“.

Nuo 2008 metų TV3 vadovauja Laura Blaževičiūtė, MTG koncerne dirbanti nuo 2001 metų. 2005-2008 metais grupei vadovavo dabartinis naujienų portalo 15min.lt ir BNS vadovas Ramūnas Šaučikovas. Nuo 1995 metų TV3 generlainė direktorė buvo Vilma Marciulevičiūtė, kuri 2005 metais pradėjo vadovauti Rusijos televizijos kanalui DTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziurovas

Ziurovas  portretas
Jau ir TV3 pindosu . Daugiau jos neziuresiu . Bankai skandinavu , inf. amerikonu , o kas Lietuvos ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių