Tiriama sutartis tarp NMA ir R. Karbauskio pavaduotojo buvusios įmonės

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministrą Bronių Markauską pasiekė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) raštas su informacija apie ministerijai pavaldžios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) darbuotojų, tarp jų ir direktoriaus Eriko Bėronto, galimą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, antradienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Remiantis FNTT raštu ministrui B.Markauskui, agentūros darbuotojai galėjo neteisėtai perduoti konfidencialią informaciją tretiesiems asmenims. Delfi.lt duomenimis, tie tretieji asmenys yra su Seimo nariu, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoju Viktoru Rinkevičiumi, susijusi įmonė „Biržų žemtiekimas“, kuriai šiuo metu vadovauja buvęs NMA vadovas Saulius Silickas.

Sutartis sudaryta 2015 metų kovo mėnesį, po ja yra Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotojo V.Rinkevičiaus parašas, tuomet jis buvo generalinis direktorius. Sutartis numato, esą NMA ir „Biržų žemtiekimui“ keisis informacija apie paramos gavėjų gautas ar gautinas išmokas/paramą bei planuojamą/faktinę išmokėjimo datą už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus, išskyrus miškų.

FNTT rašte žemės ūkio ministrui rašoma, kad „vienos uždarosios akcinės bendrovės darbuotojai vykdydami naujų klientų paiešką bei siekdami žinoti esamų klientų mokumą, disponuoja ūkininkų, dalyvaujančių Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonėse, sąrašais, su viešai neskelbtinais asmenų duomenimis, kurie, kaip įtariama, neteisėtai gauti iš agentūros darbuotojų“, rašo delfi.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių