„Teo LT“ ir „Omnitel“ gali apjungti „TeliaSonera“ (analitiko komentaras)

  • Teksto dydis:

Skandinavijos koncernui "TeliaSonera" ketinant sujungti Latvijos telekomunikacijų bendroves "Latttelecom" ir "Latvįjas mobilais telefons" (LMT), svarstoma, jog tokį sprendimą "TeliaSonera" gali priimti ir dėl jo kontroliuojamų bendrovių "Teo LT" ir "Omnitel" sujungimo.

Investicijų banko "Finasta" analitikas Tadas Povilauskas "Verslo žinioms" sakė, jog "TeliaSonera" noras sujungti Latvijos bendroves pirmiausia sietinas su noru neišleidžiant nė cento, bendrojoje įmonėje įgauti kontrolinį akcijų paketą, kurio dabar neturi.

"Kas galėtų paneigti, kad į vieną įmonę bus sujungtos ir Lietuvoje "TeliaSonera" valdomos įmonės "Teo LT" ir "Omnitel"? Juk nelabai logiška koncernui taikyti dvigubus standartus dviejose panašiose šalyse", - sakė T. Povilauskas.

Pasak jo, kol kas nėra aišku, kaip "Teo LT" ir "Omnitel" sujungimas atsilieptų smulkiesiems "Teo LT" akcininkams.

"Viena vertus, jei įmonės būtų sujungtos, smulkiųjų dalis bendros įmonės kapitale itin atsiskiestų ir "TeliaSonera" taptų lengviau apsispręsti dėl likusių "Teo LT" akcijų supirkimo iš smulkiųjų akcininkų. Kita vertus, "Teo LT" šiuo metu atrodo stipriau nei "Omnitel", tad pastarosios įmonės prijungimo nauda labai priklausytų nuo "Omnitel" akcijų įvertinimo sujungimo metu", - sakė T.Povilauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių