Teismas: „Maxima grupė“ ir „Mart Inn“ turi bylinėtis Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Didžiausios šalyje verslo grupės "Vilniaus prekyba" pretenzijos Baltarusijos mažmeninės prekybos bendrovei "Mart Inn Food" dėl žalos turi būti nagrinėjamas šios šalies teismuose, o ieškinio dalis dėl su ja susijusių trijų Lietuvos piliečių toliau bus nagrinėjamas Lietuvoje, nutarė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas gegužės 4 dieną iš dalies patenkino Gintaro ir Eglės Marcinkevičių prašymą - mažmeninės prekybos bendrovės "Maxima grupė" ir grupės franšizės valdytojos "Franmax" ieškinį "Mart Inn Food" dėl nuostolių atlyginimo paliko nenagrinėtą.

"Galimai neteisėti "Mart Inn Food" veiksmai pasireiškė tuo, jog jis pasinaudojęs iš Gintaro, Eglės ir ir Mindaugo Marcinkevičių gauta komercine paslaptimi, Baltarusijoje išvystė mažmeninės prekybos tinklą ir tuo padarė žalą "Maximos grupei" ir "Franmax", nes užkirto joms kelią į Baltarusijos rinką. Tiek "Mart Inn Food" galimai neteisėti veiksmai, tiek galimai padaryta žala atsirado Baltarusijoje, todėl "Mart Inn Food" atžvilgiu ginčas turi būti nagrinėjamas Baltarusijoje" - rašoma teismo nutartyje.

Teismas taip pat pažymėjo, kad "Maximos grupė" ir "Franmax" neteisėtus Marcinkevičių veiksmus sieja su komercinę paslaptį sudarančios informacijos, kurią jie gavo dirbdami "Maximos grupės" įmonėse, panaudojimu, todėl galimai neteisėti veiksmus buvo atlikti Lietuvoje ir šioje dalyje ginčas turi būti nagrinėjamas Lietuvos teismuose



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių