„Swedbank“, „Nordea“, SEB ir „Danske“ investuoja į prekybą ginklais

  • Teksto dydis:

Septyni Švedijos bankai, kurių keturi – „Swedbank“, „Nordea“, SEB ir „Danske“ – turi padalinius ir Lietuvoje, investuoja į kontroversiškai vertinamą prekybą ginklais, skelbia portalas 15min.lt.

Tarptautinis pilietinės visuomenės tinklas „Fair Finance Guide“ atliko tyrimą, kuris rodo, kad bankai į prekybą ginklais investavo apie pusę milijardo eurų. Bankai neneigia investuojantys į toje sferoje veikiančias įmones, tačiau to konfliktų kurstymu nevadina.

Visi septyni tyrime minimi bankai darė su ginklų eksportu į Saudo Arabiją susijusių investicijų per pastaruosius penkerius metus. Visi septyni bankai investavo į ginklus gaminusias įmones, kurios yra pasirašiusios kontraktus su valstybėmis, įsitraukusiomis į Jemeno konfliktą.

Daugiausia per pastaruosius metus į šią pramonę investavo „Swedbank“ – beveik 2,36 mlrd. Švedijos kronų (beveik 250 mln. eurų). Antroje vietoje pagal investicijų dydį – „Handelsbanken“, trečioje ir ketvirtoje – „Nordea“ ir SEB, penktąją vietą užima „Lansforsakringar“, šeštąją – „Skandia“, o paskutinę – „Danske bank“. Pastarasis, beje, investavęs į didžiausią kiekį kompanijų – 7, kai, pavyzdžiui, SEB yra investavęs į 3, „Swedbank“ – į 4, „Nordea“ – 5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia

Čia portretas
rimtai,ar juokaujama?

...

... portretas
Tokie bankai pas mus turi būt paskelbti persona non grata.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių