Švedai už 4 mln. eurų perka A. Guogos įmonę „TonyBet“

  • Teksto dydis:

Švedijos lošimų grupė „Betsson“ perka europarlamentaro Antano Guogos įmonę Lošimų strateginė grupė, veikiančią su „TonyBet“ prekės ženklu.

„Betsson“ per Šiaurės šalių biržą pranešė, kad sandorio vertė yra 4 mln. eurų.

„Mes matome daug sinergijos, integruojant operatorių („TonyBet“ - BNS) į „Betsson“ techninę platformą, taip pat plėtojant kazino pasiūlymus“, - pranešime teigė „Betsson“ vadovas Ulrikas Bengtssonas (Bengtsonas).

Tikimasi, kad sandoris bus baigtas per mėnesį.

Nurodomo, kad pirmąjį pusmetį Lošimų strateginės grupės pajamos buvo 3 mln. eurų, o koreguotas veiklos pelnas (EBIT) siekė 550 tūkst. eurų. Už „TonyBet“ ketinama sumokėti 3,6 veiklos pelnus. Taip pat už įmonę 2017 A.Guoga gali gauti papildomus 2 mln. eurų, jeigu „TonyBet“ pasieks sutartus tikslus. Tuomet už įmonę bus sumokėta iš viso 7,25 EBIT.

„Mes konsolidavome savo veiklą Baltijos šalių regione, užsitikrindami licencijas visose trijose šalyse ir toliau siekiame savo augimo tikslų Europoje“, - teigė U.Bengtssonas.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje teigiama, kad „TonyBet“ operatorė Lošimų strateginė grupė praėjusiais metais gavo 87,68 mln. eurų pajamų - 44,5 proc. daugiau nei 2014 metais (60,668 mln. eurų). Grupė pernai patyrė 53,9 tūkst. eurų grynųjų nuostolių, kai užpernai buvo uždirbusi 556,3 tūkst. eurų grynojo pelno.

Praėjusių metų pabaigoje įmonėje dirbo 132 darbuotojai (2014 metų pabaigoje - 102). 64,89 proc. Lošimų strateginės grupės akcijų priklauso bendrovei NTSG, kurios vienintelis akcininkas yra A.Guoga. 6,67 proc. Lošimų strateginės grupės akcijų valdo bendrovė „Lotelita“, 26,94 proc. - kiti Lietuvos fiziniai asmenys, 1,5 proc. - užsienio fiziniai asmenys.

A.Guoga taip pat yra sporto transliacijų internetu įmonės „Sport media“ ir televizijos žaidimų bendrovės „TV žaidimai“, drabužiais prekiaujančios „Sport Clothes“, nekilnojamojo turto valdymo bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas. Be to, A.Guoga nuo 2007-ųjų sausio pabaigos yra užsienyje registruotos bendrovės „Rate Detective“ akcininkas.

Registrų centro duomenimis, A.Guoga yra vienintelis bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas, jam priklauso 51 proc. „Sport Clothes“ įstatinio kapitalo, taip pat 8 proc. „Sport media“ akcijų. Lošimų strateginės grupės akcijas A.Guoga valdo netiesiogiai - 64,9 proc. priklauso NTSG, dar 6,7 proc. - „TR Holding“.

Gegužės viduryje A.Guoga pranešė pasirašęs sutartį, kuria 20 mln. eurų vertės savo turto Lietuvoje perleido labdaros fondui.


Šiame straipsnyje: TonyBetAntanas Guogalošimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai visi lietuviai-investuotojai tėra užsienio firmų Trojos arkliais?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių