Susijungė dvi atliekų tvarkytojų asociacijos

  • Teksto dydis:

Siekiant geriau atstovauti atliekų tvarkymo bendrovių interesams, susijungė dvi pagrindinės jų asociacijos - nuo šiol jos veiks kaip Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacija (LKATA).

"Idėja paprasta. Mes norime kurti masto efektą ir efektyviau atstovauti atliekų tvarkytojų bendrovėms. Aplinkos ministerijai su mumis bus žymiai lengviau komunikuoti ir derinti projektus, negu su keliomis asociacijomis. Be to, sujungėme patirtį, kompetencijas bei optimizavome savo veiklą. Didesnė dalis įmonių gali nuveikti daugiau nei dirbdamos pavieniui", - BNS naujos asociacijos direktorė Raminta Radavičienė.

Anot jos, Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų bei Antrinio perdirbimo įmonių asociacijos susijungė vasario 1 dieną. Jų tarybos pirmininku tapo bendrovės "EMP recycling" vadovas Almontas Kybartas. R.Radavičienė iki tol buvo pirmosios asociacijos prezidentė.

LKATA vienija 48 privataus kapitalo įmones, kurios surenka, veža, apdoroja įvairias atliekas ir teikia kitas paslaugas. Bendra jų apyvarta 2015 metais buvo 283 mln. eurų, o darbuotojų skaičius - 2,8 tūkst.

Šiuo metu rinkoje dar veikia Pavojingųjų atliekų tvarkytojų, Pakuočių tvarkytojų, Pakuotės Atliekų perdirbėjų ir Antrinių žaliavų ir atliekų surinkėjų asociacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zxc

Zxc portretas
Baldams krauti, sušikti runkeliai, yra tam skirtos nemokamos stambių gabaritų atliekų aikštelės visame Kaune.

Nežinau,

Nežinau, portretas
kas čia su kuo susijungė ar išsiskyrė, bet faktas kaip blynas- atliekų tvarkymo darbai vyksta apgailėtinai, jei ne pasibaisėtinai. Ne asociacijų reikia, o normalaus darbo. Dabar gi pažiūrėkime, kai tai yra daroma ( jei daroma). Atvažiuoja šiukšliavežė, išverčia iš konteinerio, o aplink ant žemės lieka krūvos šiukšlių, nepakliuvusių maišelių, popierių ir kt. Tai ar sunku tuo pačiu kastuvu didumą sugraibyti? O kur dar seni baldai, suversti prie konteinerių, nupuoštos eglutės, už kurių išmetimą ne vietoje žadėtos baudos? Kitas dalykas, kad patys žmonės yra kiaulės. Svarbu ne prie mano durų, o už jų - nors ir tvanas. Žodžiu, su atliekų tvarkymu yra didelė problema ir tikriausiai visuose miestuose.

Pletkubazė

Pletkubazė portretas
Kai iš asociacijos išeina beveik visi nariai dėl keliu arogantu, kas belieka, tik su kažkuo susijungti ir bandyti svetimu vardu reabilituotis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių