D. Mockus STT apklaustas kaip specialusis liudytojas

  • Teksto dydis:

Koncerno „MG Baltic“ savininkas ir prezidentas Darius Mockus ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) apklaustas kaip specialusis liudytojas, žurnalistams patvirtino jo gynėjas.

„Liudytojas. Specialusis“, - po D.Mockaus apklausos ketvirtadienį sakė jo advokatas Rolandas Tilindis.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pareikšti įtarimus.

D.Mockus apklaustas galimos politinės korupcijos tyrime. Jame įtarimai prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu pareikšti buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, o „MGBaltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis sulaukė įtarimų papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Pats D.Mockus nedetalizavo, apie ką kalbėjosi su tyrėjais.

„Klausimai buvo tie, kurie susiję su byla. Manęs paklausė, ką aš turėjau papasakoti, tą papasakojau“, - sakė verslininkas.

Paklaustas, kaip pats mano, kodėl buvo apklausiamas, „MG Baltic“ prezidentas teigė: „Klausimas yra ne man, klausimas yra tyrėjams. Kaip aš galiu atsakyt, kodėl mane apklausinėjo?“.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

D.Mockus teigė su R.Kurlianskiu vis dar nebendraujantis, nes teisėsauga jiems uždraudė tą daryti.

E.Masiulis šią savaitę pareiškė, kad iš R.Kurlianskio ėmė ne kyšį, o pasiskolino 90 tūkst. eurų investicijoms į nekilnojamojo turto projektus. Pats R.Kurlianskis parodymų teisėsaugai nėra davęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DEAD

DEAD  portretas
Jam uz Ukio banko poliepima - viskas atsirugs, mes meldziames , kad tokie kaip sitas atsidurtu kalejime. Kiek jis vare ant Ukio banko, lazda sugryzo garbanotas zmogau, sedesite kalejime turbut, tuoj pasibaigs grybosenkos valdymas ir visi busite susodinti , o kas paneigs , kad daukanto aikste nesedes kazkada uz Snora ir Ukio bankus-kaip visi kalba:))))))))))))))))) URA draugai

elsis

elsis portretas
Nuo galimai nusikalstamos veikos padarymo praėjo jau 4 mėnesiai, o vienas pagrindinių veikėjų šioje byloje R.Kurlianskis net teisėsaugos neapklaustas

MOCKAUS IR KURLIANDSKIO

MOCKAUS  IR  KURLIANDSKIO    portretas
STT ir gen .prokuroras neykanda , TODEL SIE KORUMPUOTI KYSININKAI ,griaunantys valstybe BUS TIK LIUDYTOJAIS...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių