„Snaigei“ nereikės grąžinti 10,2 mln. eurų paskolos Rusijos bankui

  • Teksto dydis:

Rusijos grupės "Polair" valdomai vienintelei Baltijos šalyse šaldytuvų gamintojai "Snaigė" Rusijos bankui nereikės grąžinti 10,2 mln. eurų jos akcininkės paimtos paskolos. "Snaigės" vadovo Gedimino Čeikos teigimu, su akcininku sutarta panaikinti abipusį laidavimą už bendrovių paimtas paskolas.

"Anksčiau buvo padarytas laidavimas tarp mūsų savininko ("Polair" - BNS) ir mūsų, buvo iš vienos, ir kitos pusės vienodi laidavimai, ir dabar jie yra nuimti. Buvo laidavimai už "Polair" paskolas ir buvo "Polair" laidavimas už "Snaigės" paimtas paskolas", - BNS aiškino "Snaigės" generalinis direktorius G.Čeika.

"Snaigė" 2015 metų ataskaitoje nurodo, kad pagal laidavimo sutartis su Rusijos "Petrokomerc" banku ji solidariai įsipareigojo už "Polair" paskolas, kurios praėjusių metų pabaigoje siekė 10,209 mln. eurų (2014 metų pabaigoje - 11,838 mln. eurų).

"Petrokomerc" praėjusių metų birželį susijungė su kitu Rusijos banku "Otkritie", kuris anksčiau perėmė reikalavimo teises ir reikalavo nukreipti "Polair įsipareigojimų vykdymą į "Snaigę".

"Tai (abipusis laidavimas už paskolas - BNS) yra visai natūrali praktika, bet dėl to, kad gali atrodyti rizikingas dalykas, tiesiog sutarėme su akcininku, kad nuimsim abipusius garantavimus, kad pačios įmonės liktų atsakingos už tai, ką pasiėmė", - aiškino G.Čeika.

Anot jo, "Polair" buvo laidavusi už "Snaigės" iš banko "UniCredit" paimtas paskolas. "Snaigės" 2015 metų ataskaitoje nurodoma, kad praėjusių metų pabaigoje negrąžinta paskola sudarė 11,186 mln. eurų.

"Snaigė" taip pat nurodo, kad praėjusių metų sausio pabaigoje su "UniCredit" sutarta dėl paskolų grąžinimo grafiko ir dydžio pakeitimo. Pagal susitarimą pernai įmonė turėjo grąžinti 850 tūkst. eurų, o pagal pirminius grafikus turėjo grąžinti 3,487 mln. eurų per metus.

"Snaigė" praėjusiais metais gavo 43,93 mln. eurų konsoliduotų pajamų - 4,3 proc. daugiau nei 2014 metais, kai grupės apyvarta buvo 42,117 mln. eurų. Įmonės konsoliduotas grynasis pelnas per pernai siekė 531,3 tūkst. eurų, o užpernai buvo patirta 754,7 tūkst. eurų grynųjų nuostolių.

91,1 proc. "Snaigės" akcijų paketą valdo Rusijos "Polair" netiesiogiai valdoma bendrovė "Vaidana".

"Snaigės" akcijos kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Papildomajame sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vasilis

Vasilis portretas
Na, žinoma, kai įmonė gavo beveik 44 mln. pajamų, akcininkai tapo labai patenkinti (juk virš 90% akcijų valdo rusai). Tai kas tie 10 mln. skolų - galima ir nurašyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių