„Small Planet Airlines“ skaičiuoja augančias pajamas

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį šių metų pusmetį įmonių grupės „Small Planet Airlines“ pajamos, lyginant su tuo pačiu periodu praėjusiais metais, išaugo 9,9 proc. ir pasiekė 72,3 mln. eurų.

Grupės pajamas labiausiai augino suaktyvėjusi veikla pagrindinėse rinkose – Lietuvoje, Lenkijoje ir Didžiojoje Britanijoje, sėkminga veiklos pradžia Vokietijoje ir sprendimas vykdyti skrydžius iš bazių Prancūzijoje.

Per šešis mėnesius „Small Planet Airlines“ iš viso pervežė 660 tūkst. keleivių – 26 proc. daugiau nei pirmąjį 2015 m. pusmetį. Kartu augo ir įmonių grupės darbuotojų skaičius – vos per pusmetį „Small Planet Airlines“ įdarbino beveik 400 naujų žmonių.

„Daugiausia dėmesio šiemet skyrėme orlaivių parko plėtrai ir modernizavimui – ne tik papildėme parką šešiais naujais „Airbus“ lėktuvais, bet ir iš pagrindų atnaujinome visų „Small Planet Airlines“ orlaivių salonus. Vien orlaivių atnaujinimui buvo skirta per 6 mln. EUR. Rekordines investicijas įgyvendinome siekdami, kad mūsų skrydžiuose keleiviai jaustųsi patogiai ir gautų nepriekaištingos kokybės paslaugas“, – pasakoja „Small Planet Airlines“ vadovas Kristijonas Kaikaris.

Orlaivių salonų modernizavimo metu buvo sumontuotos naujos „Recaro“ sėdynės, įdiegtas LED šviesos diodų apšvietimas ir vidinis Air-Fi tinklas pramogoms, taip pat sukurtos „Premium“ klasės vietos keleiviams, norintiems daugiau patogumo. Be šių naujovių, „Small Planet Airlines“ taip pat paleido naują, keleivių poreikiams pritaikytą interneto svetainę ir įkūrė Klientų aptarnavimo padalinį.

Spartus augimas ir rekordinės investicijos lėmė sumažėjusį „Small Planet Airlines” pirmojo pusmečio pelną – lyginant su tuo pačiu periodu praėjusiais metais, bendrojo pelno marža nukrito nuo 9,8 proc. iki 1 procento.

„Į kritusį pelningumą žiūrime kaip į šalutinį spartaus augimo efektą, kurio sunku išvengti. Papildomų nesklandumų šiemet mums sukėlė tai, jog vėlavo keturių naujų orlaivių pristatymas, o jų sulaukus paaiškėjo, kad orlaiviams reikės neplanuoto techninio remonto. Viską kartu sudėjus, nepavyko pakartoti 2015 m. finansinių rezultatų sėkmės, tačiau manome, kad tai – tik laikina situacija“, – teigia K. Kaikaris.

Skaičiuojama, kad trečiojo metų ketvirčio „Small Planet Airlines“ finansiniai rodikliai turėtų išlikti šiek tiek mažesni, nei tikėtasi, o ketvirtąjį ketvirtį jau turėtų pasiekti 2015 m. lygį. Pasak K. Kaikario, artimiausioje ateityje daugiausiai iššūkių ir toliau kels darbuotojų trūkumas.

„Aviacijos rinkoje dėl darbuotojų vyksta globali kova. Dabar ypač sudėtinga rasti patyrusių orlaivių pilotų. Mums, sparčiai augančiai bendrovei, tai labai svarbu – šiemet jau įdarbinome 340 įgulų narių, iš kurių 101 – pilotas. Tai yra beveik perpus daugiau nei tuo pačiu periodu praėjusiais metais. Darbuotojų trūkumas, be abejo, turės įtakos mūsų strategijai ir veiklos planams“, – sakė K. Kaikaris.

Artėjantį žiemos sezoną svarbiausiu „Small Planet Airlines“ tikslu išlieka sezoniškumo subalansavimas. „Žiemą svarbiausiomis mūsų rinkomis Europoje ir toliau liks Lenkija, Lietuva, Vokietija ir Didžioji Britanija, tačiau siekdami mažinti sezoninius svyravimus dar aktyviau plėsime veiklą Azijoje. Didžiausia mūsų veiklos dalis ir toliau teks Lenkijai. Čia plėtojame ne tik verslas-verslui segmentą, bet ir tiesiogiai parduodame bilietus keleiviams”, – planais dalijosi K. Kaikaris.

Atostogų krypčių skrydžiai Lenkijoje sudarė apie 50 proc. vasaros sezono metu įvykdytų „Small Planet Airlines“ skrydžių. Didžiajai Britanijai ir Lietuvai teko atitinkamai po 16 proc., Vokietijai – 11 proc., Prancūzijai – 5 proc. visos grupės veiklos.

„Small Planet Airlines“ orlaivių parką sudaro 21 lėktuvas, iš jų – 17 „Airbus A320“ modelio orlaivių ir 4 „Airbus A321“ modelio orlaiviai. Šiuo metu „Small Planet Airlines“ skraido iš 11 bazių Europoje daugiau nei 45 kryptimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Labai gera kompanija. Malonūs skrydžiai, geras aptarnavimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių