Šių metų Dainų šventė populiarina šalies smulkųjį verslą

  • Teksto dydis:

Smulkusis ir vidutinis verslas Lietuvoje šiuo metu sukuria daugiau nei 700 tūkst. darbo vietų. Remiantis Europos Komisijos duomenimis, apie 70 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto yra sukuriamas būtent smulkiojo ir vidutinio verslo pajėgomis. Tačiau nepaisant to, iššūkiai versle mažoms įmonėms gali būti sunkiau įveikiami nei didesniems rinkos dalyviams.

„Smulkiuosius verslus, ypač veikiančius mažesniuose miestuose, neramina kelios tendencijos. Visų pirma, dėl emigracijos mažėjantis gyventojų, taigi ir potencialių klientų skaičius regionuose. Kitas nemažas iššūkis yra menkas matomumas. Skirtingai nuo stambesnių konkurentų, naujai įkurtos arba naujų klientų norinčios pritraukti mažos įmonės dažnai neturi lėšų ir pajėgumų pristatyti save klientams. Todėl smulkiajam verslui gyvybiškai būtinos papildomos galimybės parodyti ir pristatyti savo prekes ir paslaugas“, – komentuoja „Swedbank“ Smulkių verslo klientų ir rinkodaros skyriaus vadovas Aivaras Janušauskas.

Anot „Swedbank“ specialisto, šie smulkiojo verslo iššūkiai paskatino ieškoti netradicinių sprendimų. Padėti populiarinti mažas įmones bankas nusprendė įtraukdamas jas į pasiruošimą šių metų vasarą vyksiančiai Dainų šventei.

„Kiekviename iš miestų, kuriuos iki Dainų šventės aplanko Šimtmečio žygis „Vardan tos“, įrengiame specialius paviljonus, juose smulkiosios įmonės gali pristatyti savo produktus ir paslaugas vietos gyventojams. Neabejojame, kad toks savo veiklos pristatymas yra veiksmingas, taip kuriamas ilgalaikis ryšys su vietos bendruomene“, – sako A. Janušauskas.

Pasak jo, smulkusis verslas yra ypač smarkiai priklausomas nuo pirkėjų palaikymo, todėl įsigyjant reikalingą produktą iš mažos įmonės yra prisidedama prie regioninės ekonomikos stiprinimo, kuriamos ir išlaikomos darbo vietos regionuose.

Dar viena šiųmetė „Swedbank“ iniciatyva, susieta su Dainų švente ir orientuota į smulkiojo verslo rėmimą, yra iki pat vasaros truksianti akcija „Kortele su daina“. Jos dalyviai, smulkieji verslininkai, galės padėti laimėti piniginius prizus savo krašto Dainų šventės kolektyvui bei laimėti prizų savo verslo plėtrai.

„Šia akcija raginame smulkiuosius Lietuvos verslus suteikti galimybę klientams atsiskaityti kortelėmis, o jų klientus – dažniau už prekes ir paslaugas rinktis mokėjimus kortele. Būtent nuo šį mokėjimo būdą pasirinkusių pirkėjų skaičiaus priklausys paramos dydis į Dainų šventę keliausiančiam to krašto kolektyvui“, − pasakoja A. Janušauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių