Šiemet lietuviai Velykoms pradėjo ruoštis iš anksto

Dažnai dėl laiko stokos ar dėl kitų priežasčių pasiruošimo Velykoms rūpesčiai paliekami paskutinei minutei. Tačiau šiemet dalis lietuvių didžiausiai pavasario šventei pradėjo ruoštis iš anksto. Kai kurių prekių kategorijų paklausa, lyginant šių metų prieššventines dienas su įprasta savaite, kilo daugiau nei dvigubai.

„Lietuviai Velykoms pradėjo ruoštis iš anksto. Pavyzdžiui, kai kurių mėsos produktų pardavimai augo beveik dvigubai“, – teigė „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Antienos priešvelykinėmis dienomis buvo parduoda 56 proc., veršienos beveik 70 proc., triušienos – 45 proc., o vištienos – trečdaliu daugiau nei įprastomis savaitės dienomis. Didžiausias augimas pastebimas marinuotos mėsos kategorijoje.

„Šiemet gerokai daugiau prieššventinę savaitę nupirkta marinuotos mėsos, šašlykų nei pernai. Tai susiję su tuo, kad pernai metais Velykas šventėme su sniegu, o šiemet sinoptikai prognozuoja ypač gerą orą. Tad dalis žmonių tikrai švęs Velykas gamtoje“, – tvirtino „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas.

Augimas stebimas ir saldumynų kategorijoje.

„Jau tapo įprasta, kad vaikai dovanų gauna ir per Velykas. O dažnam vaikui geriausia dovana – saldumynai. Pastarųjų pasirinkimas išties didelis – nuo šokoladinių zuikių iki gigantiškų kiaušinių, tačiau populiariausiais išlieka visiems žinomi „Kinder“ kiaušiniai“, – kalba A. Petraitis.

Priešvelykinę savaitę visų kulinarinių gaminių pardavimai kilo beveik 70 proc.

Pardavimų duomenys dar kartą patvirtina, kad lietuviai linkę švenčių metu save palepinti delikatesais. Pavyzdžiui, burgundiškų sraigių pardavimai antroje šios savaitės pusėje šoktelėjo beveik dvigubai lyginant su ankstesne savaite.  Populiariausios jų – su trijų rūšių sūriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L.a.

L.a. portretas
Kaip kas. Mes nusprendėm šiemet velykų visai nešvesti. Nusimarginom kaiušinius prieš savaitę-kaip pavasario šventę. Ir kuo toliau tuo labiau atsiribojam nuo katalikiškų švenčių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių