Šiaulių bankas siūlo naują taupymo priemonę

  • Teksto dydis:

Daugelis Lietuvos gyventojų sutinka – taupyti yra būtina. Tik taupymo būdus žmonės renkasi skirtingus: vieni kaupia grynuosius pinigus namuose, kiti – padėję terminuotuosius arba kaupiamuosius indėlius ar pasirinkdami kitas priemones.

Pastebima, kad šiuo metu, esant itin mažoms terminuotųjų indėlių palūkanoms, vis dažniau ieškoma alternatyvų jiems.

„Rinkos pokyčiai turi įtakos ir klientų poreikiams. Šiuo metu net tradicinius taupymo būdus linkę rinktis klientai dairosi naujų taupymo priemonių, kurios leistų daugiau sukaupti. Atsižvelgdami į tai, siūlome naują taupymo produktą, užtikrinantį fiksuotą metinę grąžą ir suteikiantį galimybę uždirbti papildomai. Šis produktas yra tinkamas klientams, ieškantiems saugaus taupymo būdo, pastovių palūkanų, kartu – papildomų galimybių“, – sako Šiaulių banko administracijos vadovo pavaduotoja, Verslo plėtros tarnybos vadovė Daiva Šorienė.

Naujoji Šiaulių banko siūloma taupymo priemonė – terminuotasis indėlis su papildomomis palūkanomis – leidžia indėlininkams, pasibaigus indėlio terminui, gauti konkurencingas fiksuotąsias palūkanas ir suteikia galimybę uždirbti papildomų palūkanų už visą indėlio laikotarpį. Papildomos palūkanos priklauso nuo finansinio turto, su kuriuo susietas indėlis, vertės pokyčio.

Šiuo metu Šiaulių banko platinamo terminuotojo indėlio papildomos palūkanos yra susietos su gerai žinomomis naftos bendrovėmis: „Statoil“, „Neste“ ir „Shell“. Indėlininkai, pasibaigus šio indėlio terminui, gaus fiksuotąsias 0,5 proc. metines palūkanas, taip pat papildomas 7 proc. palūkanas (metinė papildomų palūkanų norma – 2,33 proc.), jeigu kiekvienos iš šių bendrovių akcijų vertė indėlio sutartyje nurodytą dieną bus išaugusi 7 proc. ar daugiau. Kitu atveju indėlininkams bus išmokėta indėlio suma ir fiksuotosios palūkanos už visą indėlio laikotarpį.

„Pasirinkome naftos sektoriaus įmones, nes iškastinis kuras pasaulyje išlieka pagrindiniu energijos šaltiniu, ir ši situacija dar ilgą laiką nesikeis. Investicijos į naftos sektorių bei bendrovių akcijas gali duoti reikšmingos grąžos. Vien įrodytų pasaulio naftos rezervų vertė - 85 trilijonai JAV dolerių, kai naftos kaina 50 JAV dolerių už barelį. Sumažėjus JAV skalūnų naftos gavybos apimtims, tikėtina, kad jau kitąmet naftos paklausa viršys pasiūlą. Tai gali lemti tolimesnį nuosaikų naftos kainų augimą, kas leistų klientams dalyvauti naftos sektoriaus įmonėms augant“, – sako Šiaulių banko Investicinių paslaugų departamento direktorė Viktorija Juzkiv-Grigaitė.

Šiuo metu Šiaulių bankas siūlo 8 indėlių rūšis. Terminuotasis indėlis su papildomomis palūkanomis platinamas iki š. m. spalio 5 d., siūlomos sąlygos galioja padėjus indėlį nuo 1 000 eurų 3 metams. Šio indėlio sutartį gali sudaryti rezidentai, fiziniai ir juridiniai asmenys.

Šiaulių banko grupės indėlių portfelis per antrąjį šių metų ketvirtį išaugo 2 proc. ir birželio pabaigoje buvo 1,45 mlrd. eurų. Indėlių rinkoje Šiaulių bankas užima ketvirtą poziciją tarp Lietuvoje veikiančių bankų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PIZDUUUUUUUUU

PIZDUUUUUUUUU portretas
Kurvos atidave Ukio banko geraja dali , kas per valstybe sita yra-viskas kaip ne pas zmones....suka suka tokiais metodais buvo sunaikintas Ukio bankelis, jobtvajumat -bukite prakeikti kurvos kas tai padare ir uzsake...tik aisku ne Romanovas -jie ne prie ko ....pydarastai jum dar ateis atpildo valnda -visiems sukos neraliuoti, ir kam ateis tas puikiai ir visa salis zino......cmo balatnojie....

...

... portretas
Bankas siūlo - bankui tai naudinga, o štai eiliniam piliečiui... bus kaip visada.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių