Šeši vėjo parkai galėjo neteisėtai gauti beveik 50 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Šeši vėjo elektrinių parkai Lietuvoje galėjo neteisėtai gauti 46 milijonus eurų vartotojų mokamos paramos. Ūkio ir Energetikos ministerijų sprendimais 2008-2010 metais jiems be konkursų buvo išduoti leidimai plėtrai, o dėl to aiškinasi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir Energetikos ministerija, rašo portalas 15min.lt.

FNTT ir Energetikos ministerija patvirtino, kad analizuoja informaciją dėl bendrovių "Energopliusas", "Renerga", "Vėjo gūsis", "Vėjų spektras", ,"Vėjo elektra", "Lariteksas" leidimų. Pasak portalo, daugiausiai lėšų yra gavusi "Achemos grupės" bendrovė "Renerga" - 22,25 mln. eurų.

"Vėjų spektro" direktorius Alvydas Naujėkas, 2008-2010 metais buvęs vėjininkų asociacijos vadovu, teigė, kad ministerijos pasiūlė plėtoti vėjo parkus ne konkurso būdu, nes matė, kad nespės įgyvendinti Europos Komisijos reikalavimų. Dalis konkursus laimėjusių bendrovių, anot jo, neplėtojo projektų, todėl turėjusioms parkus pasiūlytos papildomos kvotos. Anot jo, viskas buvo daroma teisėtai.

Ūkio ministru tuo metu buvo konservatorius Dainius Kreivys, o nuo 2009 metų energetikos ministras - Arvydas Sekmokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tik laiko klausimas kada vėjo energetika bus išvis uždrausta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių