Sėkmė – darbas, žmonės, partneriai

Žmonės didžiausias turtas. Kai šie žodžiai kasmet skamba Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO) veteranų vakare suvoki, kad jie turi gilią prasmę - kompanija iš tiesų rūpinasi žmonėmis.

KLASCO sėkmės receptai

Šiuos metus KLASCO pradėjo įspūdingais rezultatais – daugiau nei 20 proc. geresne krova nei pernai. Kai svarbiausia uosto kompanija gerai startuoja ir bendri Klaipėdos uosto rezultatai yra puikūs.

„KLASCO sėkmė yra ne tik uosto, bet ir miesto, o tuo pačiu ir visos Lietuvos sėkmė“, - pastebėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Anot jo, lietuviai sėkmė suvokia taip, kad užtenka pasikabinti pasagą ant namo durų ir ji aplankys. KLASCO pavyzdžiu – sėkmė yra juodas darbas. „Reikia dirbti sunkiai, kaip arkliui, kad sunešiotum pasagą ir tada sėkmė aplankys“, - žaismingus palyginimus mėtė V.Grubliauskas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus KLASCO lygino su sunkiasvoriu štangos kėlimu. KLASCO sugeba kasmet iškelti vis didesnį svorį.

KLASCO yra Klaipėdos uosto lyderis ne tik pagal kraunamas tonas, bet ir pagal uždirbtas pajamas. A.Vaitkus paskaičiavo, kad Klaipėdos uostui rekordiniais 2015 metais vien KLASCO indėlis Lietuvos viešajam sektoriui siekė per 200 mln. eurų.

Patys klaskiečiai didžiuojasi savo kompanija. Jau antrus metus iš Viktoro Sungailos lūpų skamba kompanijos himnas ir prasmingi žodžiai – „tegyvuoja KLASCO visados, mes iš KLASCO, mes iš Klaipėdos“.

Laukia iššūkių metai

Ko ne kiekvienais metais „Achemos grupės“ ir KLASCO vadovai veteranų renginiuose kartoja žodžius, kad laukia sunkūs metai. Tai yra užtaisas veteranams, o kartu ir visam kolektyvui stengtis.

Laikinai einantis „Achemos grupės“ generalinio direktoriaus pareigas Audrius Bendaravičius pravėrė šių metų darbų užsklandą.

„Matydami, kad Klaipėdos uostas sparčiai auga, 2016 metais ypatingą dėmesį skirsime KLASCO plėtrai. Konkurencija didėja. Privalome didinti investicijų kiekius. 2016 metams esame numatę per 20 mln. eurų investicijų. Bus perkami nauji kranai, technika, pradėtas vykdyti „Vitės“ kvartalo investicinis planas. Laukia labai dideli iššūkiai Smeltės pusiasalyje. Stengsimės, kad KLASCO išliktų ne tik Klaipėdos uosto, bet ir būtų vienas iš koncerno „Achemos grupė“ lyderių“, - dėstė A.Bendaravičius.

„Ežys yra išdidus paukštis. Kol jo nepaspirsi nepradės skristi“, - pokštavo Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos generalinis direktorius Audrius Pauža, sakydamas, kad tas posakis labai tinka KLASCO.

„Koncernas „Achemos grupė“ pabarsto mums pipirų ir tai yra tarsi naujas ežiuko skrydis“, -atviravo A.Pauža.

Uoste – išskirtiniai ryšiai

A.Pauža džiaugėsi nuostabiais KLASCO žmonėmis.

„Mūsų tikslas yra išsilaikyti konkurencinėje kovoje ir laimėti. Daug tikiuosi iš komersantų. Tai tie žmonės, kurie 10 metų į priekį turi nuspėti kaip vystytis rinkos. Dėkoju gamybai, statybininkams, technikams, apskaitos, personalo tarnyboms ir medicinos seseriai, kuri suteikia pagalbą žmogui“, - dėstė A.Pauža puikiai nubrėždamas kiekvieno didelės kompanijos žmogaus indėlį.

2016 metais, anot A.Paužos, bus sunkūs. KLASCO transformuosis, keisis struktūra, bet žmonės bus išsaugoti. Jis prisipažino, kad tokį pažadą yra pateikęs „Achemos grupės“ savininkei Lidijai Lubienei.

„Turime gerus strateginius partnerius – Uosto direkciją ir Lietuvos geležinkelius. Randame kompromisus su Klaipėdos miesto savivaldybe. Todėl mums Klaipėdoje dirbti yra lengviau“, - kalbėjo A.Pauža. Jis prisiminė gero supratimo atvejį su Uosto direkcija, kai likus šešioms paroms iki naujo krovinio pasirodymo buvo išgilinta KLASCO reikalinga uosto dalis. Naujas krovinys atėjo, o valstybė nuo jo per metus papildomai gavo 20 mln. eurų.

Išskirtinius valstybės institucijų ir privataus verslo ryšius Klaipėdos uoste, ko nėra kitur, minėjo, ir Uosto direkcijos vadovas A.Vaitkus. Tokio solidarumo Klaipėdos uostui pavydi ir kaimyniniai uostai.

Išliko pagarba kūrėjui

Kasmet KLASCO veteranų pagerbimo vakarai prasideda nuo tylos minutės. Didžiausia KLASCO, kaip ir visos „Achemos grupės“ netektis, yra 2011 metų spalio 23 d. anapilin iškeliavęs Bronislovas Lubys.

Jis paliko „Achemos grupėje“ daugybę tradicijų, tarp jų ir KLASCO veteranų vakarones, kur pagerbiami žmonės skambant geriausių Lietuvos muzikantų muzikai, kalboms ir linkėjimams.

„Ir šiandien regiu KLASCO filosofiją, požiūrį į žmones, kurią suformavo Bronislovas Lubys. Nuo jo prasidėjo ypatinga pagarba žmogui, kurios nenupirksi nei 13-u ar 14-u atlyginimais“, - pastebėjo Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

KLASCO veteranų vakare šiemet pagerbti per 60 KLASCO ir kitų „Achemos grupės“ įmonių žmonės Klaipėdos uoste išdirbą 20, 25, 30, 35, 40 ir 45 metus.

Šiemet ypatingas dėmesys skirtas KLASCO Energetikos tarnybos elektromonteriui Vladimirui Spiranovui ir Krovos terminalo dokininkui-mechanizatoriui Rimui Jonui Bubliauskui. Jie kompanijoje dirba 45 metus. Šie veteranai apdovanoti daktaro Bronislovo Lubio Labdaros ir paramos fondo padėkos raštais ir medaliais. O „Achemos grupės“ vadovas A.Bendaravičius ir KLASCO generalinis direktorius A.Pauža su šiais veteranais Klaipėdos dramos teatro scenoje sušoko šokį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepavydėt...

Nepavydėt... portretas
Girtis mėgėjai, o realiai kai padirbi ir pamatai kas per "bardakėlis" viduje ir kokios algos... Tikrai nėra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Didžiuotis

Didžiuotis portretas
prieš visus reikėtų tuo kad turime tokias nuo didžiųjų grobstymo banditų atsilaikiusias valstybines įmones.Ar mažai aplink liūdnų pavyzdžių?Į ką paviro Vakarų laivų statykla, Laivitė, Baltijos l.statykla ir t,t.?O čia dirba nors karksėtojų kad bus kajuk, netrūko.Dar ir darbuotojų dešimtis metų išdirbusių turi..Vienas Dievas žino kaip reikėjo jiems išlaviruoti, kad išlikti.Tad sėkmės jiems

apie ta cia

apie ta cia portretas
as irgi nedirbu, dziaukis,kad raso apie kazka normalaus, ir kad yra firmu kuriom zmones rupi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių