„Scania Lietuva“ ir „Kensa“ Šiaulių pramonės parke ketina investuoti 8,5 mln. litų

Šiaulių miesto savivaldybė artimiausiu metu planuoja pasirašyti investicijų sutartis su bendrovėmis "Scania Lietuva" ir "Kensa", kurios planuoja investuoti 8,5 milijono litų Šiaulių pramonės parke.

Iš viso į Šiaulių pramonės parką jau pradėtų ir planuojamų investicijų suma siekia 103 milijonus litų, kuriamų naujų darbo vietų skaičius auga iki 1,3 tūkst., ketvirtadienį rašo laikraštis "Šiaulių kraštas".

Šiaulių miesto savivaldybės Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja Aistė Žalevičienė laikraščiui sakė, kad su Pramonės parke kurtis žadančia "Scania Lietuva" jau derinama investicijų sutartis, rengiami sklypo dokumentai. Šios bendrovės investicijos sieks 3 mln. litų, ketinama sukurti 15 naujų darbo vietų.

Baldus eksportuojančios "Kensos" investicijos sieks 5,5 mln. litų. Bendrovėje dirbs 200 darbuotojų, iš kurių 70 - naujai įkurtose darbo vietose.

2008 metais pradėtas kurti Šiaulių pramonės parkas užima 52 hektarų teritoriją. Į parko infrastruktūros sukūrimą - kelius, vandentiekį ir dujotiekį investuota 47,66 mln. litų. Iš jų 21,5 mln. litų - Savivaldybės indėlis, 26,2 mln. litų - Europos Sąjungos parama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių