SAS vasaros sezonu į Stokholmą skraidys dažniau

  • Teksto dydis:

Skandinavijos skrydžių bendrovė SAS vasaros sezonu keleiviams, skrendantiems iš Vilniaus į Stokholmą, sudarys dar geresnes galimybes pasiekti Švedijos sostinę.

Nuo kovo 29 d. SAS, siekdama pagerinti susisiekimą tarp šių miestų, didina tiesioginių reisų Vilnius–Stokholmas skaičių iki 15 kartų per savaitę, be to, keičia lėktuvo tipą. Nuo šios savaitės SAS keleivius į Stokholmą skraidins 90 vietų lėktuvais „CRJ9“. Dėl to per savaitę Švedijos sostinę galės pasiekti 1 350 žmonių, skrendančių iš Vilniaus oro uosto.

„Pokyčius paskatino didėjantis keleivių srautas, ypač tai, kad daugėja keliaujančiųjų šia kryptimi verslo reikalais, – pažymėjo SAS vadovė Baltijos šalims ir Rusijai Rūta Jucienė. – Stokholmas pripažintas didžiausiu Švedijos ekonomikos ir kultūros traukos centru, tačiau į šį miestą skrendama ne tik dėl to. Per Stokholmą patogu susisiekti su tolimesniais oro uostais: Los Andželo, Honkongo, Niujorko. Tad Švedijos sostinė gali tapti tarpine tolimos kelionės stotele.“

Nuo kovo pabaigos į Stokholmą bus skraidoma kiekvienos darbo dienos rytais: iš Vilniaus lėktuvas kils 7 val. ir leisis didžiausiame Skandinavijos mieste 7 val. 20 min., skrydžiai vyks 4 kartus per savaitę vidurdieniais ir 6 kartus vakarais. Iki šiol SAS iš Vilniaus į Stokholmą galėdavo nuskraidinti 500 keleivių per savaitę, o pradėjus rengti skrydžius lėktuvais „CRJ9“, Švediją galės pasiekti net 1 350 keleivių per savaitę.

„Žmonių, keliaujančių iš Lietuvos sostinės į Stokholmą, nuolat daugėja. Matome, kad jau vien per pirmuosius šių metų mėnesius keleivių srautas tapo 70 proc. didesnis nei praėjusiais metais tokiu pačiu metu. Maršruto Vilnius–Stokholmas potencialas vis dar neišnaudotas. Tad sveikiname SAS sprendimą pradžiuginti mūsų keleivius didesniais lėktuvais ir dažnesniais skrydžiais į šį Skandinavijos miestą“, – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Nuo kovo 29 d. SAS lėktuvai iš Lietuvos į Kopenhagą, Oslą ir Stokholmą kils 49 kartus per savaitę. Iki vasaros sezono pradžios iš mūsų šalies į Skandinavijos sostines būdavo surengiami 44 savaitiniai skrydžiai. Daugiausia – 17 skrydžių bus atliekama maršrutu Vilnius–Kopenhaga, 15 kartų skrendama iš Vilniaus į Stokholmą, iš Palangos į Kopenhagą – 13 kartų per savaitę, o iš Vilniaus į Oslą suorganizuojami 4 savaitiniai skrydžiai. SAS lėktuvai maršrutu Palanga–Kopenhaga skraido jau daugiau nei 10 metų, skrydžiai atliekami 2 kartus per dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Vyksta pilietinė iniciatyva surinkti 50000 piliečių parašų, kad būtų atšauktos Seimo 2015 lapkričio mėn. priimtos užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisos, kurios atveria mūsų valstybės sienas nelegalams iš trečiųjų šalių. Pasirašyti galima iki balandžio 9d. w w w . b 3 g . l t YOUTUBE: Aldėkime, lalėkime, kol neužčiauptos mūsų kakarinės! w w w . youtube .com/watch?v=V1Yc0vhQT9M
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių