S. Dailydka: net ir nemokami geležinkeliai „Orlen Lietuvos“ bėdų neišspręs

Valstybės valdomi "Lietuvos geležinkeliai" derėsis su sunkioje situacijoje atsidūrusiu naftos koncernu "Orlen Lietuva" dėl mažesnių tarifų. Geležinkelių vadovas Stasys Dailydka BNS sakė, kad per porą savaičių ketinama pateikti pasiūlymus premjerui ir "Orlen Lietuvai", tačiau abejoja, ar vien geležinkelių pastangos gali išgelbėti naftos įmonę.

"Mes siekiame dalykiškumo ir esame pasiryžę kalbėtis - konfliktai niekam nereikalingi. Su "Orlen Lietuva" kalbamės nuolat, šiemet ne kartą bendravome ir dėl pervežimo tarifų, tačiau jie yra pateikę tokių pasiūlymų, kurie išeina iš bet kokios ekonominės logikos ribų. Mūsų situacija irgi nelengva, nes pervežimai smunka, aplinka sudėtinga", - BNS sakė S.Dailydka.

Jis teigė, kad kompromiso bus siekiama, tačiau suabejojo, ar vien geležinkeliai išgelbėtų "Orlen Lietuvą".

"Net jei ir nemokamai vežtume jų krovinius, tai "Orlen Lietuvos" problemų neišspręstų", - BNS sakė S.Dailydka.

Jis atmetė "Orlen Lietuvos" priekaištus, kad tranzitiniams Baltarusijos naftos kroviniams yra taikomas palankesnis tarifas.

"Sunkiai ir po ilgų derybų 2009 metais pasirašėme dabartinę sutartį su "Orlen Lietuva", dėl jos buvo rastas bendras sutarimas. Šiai įmonei suderėto tarifo ribose taikome daug įvairių nuolaidų. Tranzitiniams pervežimams tarifas yra kiek mažesnis, bet jie jokių nuolaidų negauna, taip pat turi susimokėti už paslaugas, už kurias "Orlen Lietuva" nemoka - pavyzdžiui, už grąžinamus vagonus", - BNS sakė S.Dailydka.

Geležinkelio tarifai "Orlen Lietuvai" yra labai svarbūs, nes beveik visą produkciją koncernas iki Klaipėdos uosto, į Latviją, Baltarusiją bei Ukrainą gabena geležinkeliais.

Pernai "Orlen Lietuva" 97 proc. krovinių gabeno geležinkeliu.

100 proc. "Lietuvos geležinkelių" akcijų priklauso valstybei, 100 proc. "Orlen Lietuvos" akcijų - didžiausiam Lenkijos naftos koncernui "Orlen".



NAUJAUSI KOMENTARAI

DAILIDKAI

DAILIDKAI portretas
O KIEK DAR SIURBĖLIŲ LOBSTA IŠ TŲ PERVEŽIMŲ.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių