Rygoje prasidėjo „Akropolio“ statybos

  • Teksto dydis:

Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolius" valdanti bendrovė „Akropolis group" lapkričio 29 d. pradėjo paruošiamuosius daugiafunkcinio prekybos centro „Akropole" statybų darbus Rygoje. Prasidėjusių darbų metu bus atlikti polių įrengimo darbai, kuriuos įgyvendins Latvijos statybų bendrovė "Skonto Buve”. 

„Džiaugiamės galėdami pranešti apie šį svarbų projekto įgyvendinimo etapą - Rygos „Akropole" yra pirmasis mūsų įmonių grupės statomas prekybos centras ne Lietuvoje. Žengiame į konkurencingą rinką, tad projektuodami „Akropole" itin didelį dėmesį skyrėme jo architektūriniams bei techniniams sprendimams ir tikime, kad naujas, modernus ir analogų Rygoje neturintis prekybos ir pramogų centras taps traukos tašku tiek Rygos gyventojams, tiek miesto svečiams”, - sako bendrovės „Akropolis group" direktorė ir valdybos pirmininkė Saulė Zabulionytė.

Daugiafunkcinio prekybos centro „Akropole", kuris statomas Rygos Maskava gatvėje, bendras plotas sieks apie 98 000 kv.m., iš jų apie 9 000 užims biurų pastatas.

„Plėtojant projektą mums ypač svarbu buvo, kad „Akropole" darniai įsilietų į supančią aplinką ir ją pagerintų, o lankytojams galėtume pasiūlyti unikalią Latvijos prekybos centrų rinkoje apsipirkimo ir laisvalaikio praleidimo patirtį. Greta pasaulyje populiarių ir geriausių Latvijos prekių ženklų parduotuvių, „Akropole" bus įrengta tarptautinius standartus atitinkanti ledo arena, lankytojai galės mėgautis filmais moderniame kino centre, žaisti boulingą, pavalgyti jaukiuose restoranuose ir leisti laiką erdvioje vaikų žaidimų erdvėje. Be to, visi  galės pajusti žymiojo Kuznecovo porceliano fabriko dvasią - prekybos centre bus įrengta senosios gamyklos įkvėpta senamiesčio erdvė, kur bus atstatyta dalis senųjų plytinių pastatų", - projektą pristato„Akropolis group" direktorė ir valdybos pirmininkė.

Tam, kad „Akropole" pastatas būtų tvarus, draugiškas aplinkai ir patogus visiems lankytojams (pavyzdžiui, lengvai prieinamas ir patogus žmonėms su negalia), statybų metu bus laikomasi BREEAM sertifikavimo sistemos reikalavimų. Rygos „Akropole" bus vienintelis Latvijoje daugiafunkcinis prekybos centras, pastatytas laikantis šių kokybės kriterijų.

BREEAM yra pasaulyje plačiausiai taikomas tarptautinis tvarių pastatų vertinimo standartas. Ši sertifikavimo sistema naudojama vertinant 85 proc. pastatų Europoje. BREEAM sertifikatą gavę pastatai turi mažesnius išlaikymo kaštus, aukštesnę vertę, patogesnę vidaus aplinką ir naudoja mažiau energijos resursų. Projektų vertinimą vykdo nepriklausomi licencijuoti ekspertai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
Užuojauta latviams, ypač smulkiajam verslui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių